Brystkreft:

- Jeg må ofte klype meg selv i armen over at jeg fortsatt lever

Da Bodil (46) fikk spredning i 2010 trodde hun livet var over. Nå har hun blitt bestemor.

LEVE MED KREFT: Anna var bare en baby da Bodil fikk konstatert kreft med spredning. Nå er yngstedatteren fjerdeklassing, og Bodil henger fortsatt med. FOTO: Privat
LEVE MED KREFT: Anna var bare en baby da Bodil fikk konstatert kreft med spredning. Nå er yngstedatteren fjerdeklassing, og Bodil henger fortsatt med. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Kom hun til å leve lenge nok til at Anna ville huske henne, eller til å oppleve Helenes konfirmasjon? Det var disse tankene som sank inn i tobarnsmoren Bodil Margrete Dale(46), som en tung stein, da hun for ni år siden fikk vite at kreften var tilbake og hadde spredd seg til skjelettet. Hvor lenge hadde hun igjen? Anna var bare en baby, Helene som hun hadde fra et tidligere forhold var nettopp fylt tretten. To døtre som på hver sin måte sårt trengte en mamma i livet.

Disse viktige årene i barnas liv trodde hun lenge at hun ikke at hun skulle få.

- I denne fasen av livet er ni år mye, sier Bodil.

- Jeg må ofte klype meg selv i armen. Jeg trodde ikke at det gikk an å leve så lenge med diagnosen.

Ny vår

Hun har nettopp sendt yngstedatteren til skolen, og bruker formiddagen til det hun kaller lading. Siden hun ble behandlet for brystkreft første gang i 2003 har hun hatt fatigue. Kreftene pleier hun å spare til ettermiddagen, da aktivitetsnivået nærmest eksploderer når Anna kommer inn døra, i det hvitmalte huset som ligger og dypper i vannkanten i Farsund sentrum. Da er det middag, lekser, håndball, dans eller svømming. Det er dette hun er så takknemlig for at hun fremdeles kan være en del av, ungenes hverdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer