Lena Kristin Ellingsen:

- Jeg må prioritere til beste for barna og ikke for meg selv

Lena Kristin Ellingsen har innsett at det er ingen jobber hun er uerstattelig i. Men som mamma er hun det.

Lena Kristin husker sin første jobb som profesjonell skuespiller, etter å ha virket som amatør i mange år: – Jeg tenkte bare: «Hæ! Skal jeg få betalt for det også?». FOTO: Janne Rugland
Lena Kristin husker sin første jobb som profesjonell skuespiller, etter å ha virket som amatør i mange år: – Jeg tenkte bare: «Hæ! Skal jeg få betalt for det også?». FOTO: Janne Rugland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lena Kristin var tre år den dagen elgen sto i hagen. Den har liksom brent seg fast i hukommelsen. Kanskje fordi den knytter henne og faren sammen? Pappa Geir Eivind studerte til å bli ingeniør. Men nå var han syk. Han hadde hjernesvulst. Lena Kristins mor var helsesøster og stelte ham hjemme. Lena Kristins far skulle ha under et år igjen å leve. Men det visste ikke Lena Kristin. Nå satt hun inne på kontoret til pappa, og sammen så de på den store elgen ute i hagen.

– Det at jeg mistet pappa, var selvsagt en tragedie i livet mitt da jeg var liten, forteller Lena Kristin Ellingsen (38).

– Jeg har lært meg å leve med det, men lengselen vil jo aldri forsvinne etter å kjenne den biologiske faren min.

Hun smiler.

– Jeg har for lengst sluttet å sørge, men pappa er jo en del av meg. Det arbeidet der trenger jeg på en måte ikke å gjøre research på når jeg står på scenen. Det ligger der latent.

– Det var egentlig tilfeldig at jeg ble skuespiller

Lena Kristin Ellingsen er i høst å se som Maria von Trapp i «Sound of Music», en rollefigur som også vet hvordan det er å miste en forelder. Og der Julie Andrews i den legendariske filmen flommer nedover fjellsida som et teppe av Edelweiss i hvit skrud, har også Lena Kristin sin del av fjellblod i årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer