Mistet datteren i selvmord

– Jeg måtte bestemme meg for å få et bra liv igjen

Ann-Mari Mellegård (68) fra Ski har opplevd alle mødres mareritt: Å miste et barn i selvmord. Hun falt sammen i sjokk og sorg, og måtte lære seg hvordan hun skulle klare å fungere igjen.

DYP SORG: Da datteren til Ann-Mari tok sitt eget liv, falt hun helt sammen. Løsningen for henne ble å engasjere seg i å spre informasjon om selvmordsforebygging. I dag lever hun et godt liv igjen.
DYP SORG: Da datteren til Ann-Mari tok sitt eget liv, falt hun helt sammen. Løsningen for henne ble å engasjere seg i å spre informasjon om selvmordsforebygging. I dag lever hun et godt liv igjen. Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Da datteren Birgit tok sitt eget liv, falt Ann-Mari sammen i sjokk. Livets største mareritt var blitt virkelighet. Det var tøft og brutalt, men etter hvert hun skjønte at hun måtte leve videre, og bestemte seg for å jobbe bevisst for å få et godt liv igjen.

Siden har hun engasjert seg i forebygging av selvmord, med veldedighet, frivillig arbeid og kostholdsveiledning.

Ingen sin skyld

Birgit var psykisk syk en stor del av livet, allerede fra seks-sju-årsalderen slet hun med sine problemer. Hun var aldri i arbeid på grunn av dette, men var likevel en engasjert jente som var viktig for mange. Hun var varm, omsorgsfull og snill, og som voksen hadde hun mange venner.

– Birgit giftet seg allerede som 19-åring, og fikk barn det samme året, forteller Ann-Mari.

­– Hun tok oppgaven som mor svært alvorlig og var alltid opptatt av at sønnen skulle ha det bra. Hun var en god mor og hun trivdes godt i rollen. Det så ut som om livet hennes var blitt bedre. En novemberkveld i 2009 skulle Birgit ut på byen med venninner. Sønnen var på overnatting hos venner, og Birgit kom innom moren for å levere hunden Turbo som Ann-Mari skulle passe. Dagen etter kom Birgit ikke tilbake for å hente Turbo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.