Alex Schulman

– Jeg måtte gjøre ting et barn ikke skal være med på

Skildringene i Alex Schulmans nye roman er så brutale at han mener de like godt kunne vært hentet fra hans egen barndom.

MINNER: Alex Schulman har skrevet en roman med barndomsskildringer han mener like godt kunne vært hentet fra hans eget liv. FOTO: Viktor Fremling
MINNER: Alex Schulman har skrevet en roman med barndomsskildringer han mener like godt kunne vært hentet fra hans eget liv. FOTO: Viktor Fremling Vis mer
Publisert

Tre brødre legger med usikre svømmetak ut fra hytta. Hvem er raskest rundt bøyen der ute, og tilbake? Det er pappa som har tatt initiativet til tevlingen. Hvem av sønnene vinner? Det ligger en lovnad i sommerluften. Om å bli sett – av ham som ellers lukker øynene. Guttene svømmer. Under venter mørket som et kaldt sug. Bøyen er for langt ute. Kreftene svinner. Men guttene svømmer, for premien er så mye større enn å komme først. På land venter pappa. Og mamma. Det er en fin dag. Guttene runder bøyen. Klamrer seg fast et øyeblikk for å få igjen kreftene. Holder liv i hverandre for hvert svømmetak tilbake innover. For premien. Å, premien!

Så endelig er de på land. De har dyttet hverandre, heiet på hverandre, og de har overlevd. Men når de tre brødrene kravler seg andpustne opp på land er foreldrene borte. De er gått inn. For å ta oppvasken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer