Årets forbilde:

- Jeg mer glad i mennesker enn jeg trodde

Da Camilla Stoltenberg ble sittende hjemme under pandemien, skjønte hun at hun var sin fars datter.

STILIG: Ektemannen Atle tok stilansvar da Camilla trengte nye klær fordi hun skulle være så mye på tv og i møter med regjeringen. FOTO: Geir Dokken
STILIG: Ektemannen Atle tok stilansvar da Camilla trengte nye klær fordi hun skulle være så mye på tv og i møter med regjeringen. FOTO: Geir Dokken Vis mer
Publisert

Første januar 2020. Nytt år, nytt tiår, nye perspektiver. Camilla Stoltenberg sitter sammen med mannen Atle og gode venner hjemme i tomannsboligen på Nordberg de første timene i det nye året. Med utsikt over Oslo og fred i sinnet forteller hun at hun håper på et roligere år enn på lenge. Hun ser for seg endelig å gå litt ned i tempo. Ikke sånn å forstå at hun skal flate ut på en solseng i for eksempel Spania i ­månedsvis. Nei da. Men litt mindre jobb ved siden av jobben, endelig tid til å rydde ut av foreldrenes leilighet på Skillebekk. Flere turer og samtaler med broren Jens. Noen dager hvor hun kan våkne og bare spenne på seg skiene, gå ut i Nordmarka og spise kanelbolle til lunsj.

Men som vi alle vet, kom det et virus fra Kina. For de ­fleste av oss er 12. mars 2020 dagen vi husker. Dagen da vi hamstret mat og hastet hjem. Men for Camilla Stoltenberg, årets forbilde i KK, startet kampen mot korona allerede i begynnelsen av januar 2020. Ved inngangen til februar 2020 jobbet hun intenst med å stoppe et potensielt ­koronautbrudd på Svalbard. Så gikk det slag i slag. Og da vi nå møtes høsten 2021, i et stilrent kontor hos FHI, med panoramautsikt over Oslo, er Camilla fortsatt i full sving med pandemihåndtering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer