– Jeg mistet både energi og lyst

Monica Nilsen (47) fra Sarpsborg er en av mange kvinner som sliter med senskader etter brystkreft. Både arbeids- og sexliv har bydd på store problemer.

UFORBEREDT: Monica Nilsen var ikke forberedt på senskadene hun fikk etter brystkreften. Det eneste hun tenkte på var å overleve. Foto: Ellen Jarli
UFORBEREDT: Monica Nilsen var ikke forberedt på senskadene hun fikk etter brystkreften. Det eneste hun tenkte på var å overleve. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg var ikke forberedt på alle senskadene. Da jeg fikk kreft, var jeg selvsagt mest opptatt av å overleve. Men cellegiftbehandlingen har påvirket kroppen og livskvaliteten negativt i alt for stor grad, sier Monica Nilsen.

For utenforstående er det vanskelig å se at Monica Nilsen har vært alvorlig syk. Det svarte krøllete håret rekker til skuldrene, leppestiften er knallrød og ansiktet pent sminket. Hun utstråler en varme og glede som gjør at ingen tenker at bak denne smilende maska skjuler det seg en kvinne med store plager.

For Monica har helseutfordringer så det holder. Fatigue, nevropati, problemer med sår i munnen, dårligere tenner og PST (Posttraumatisk Stressyndrom) for å nevne noe.

– Etter at jeg fjernet puppen vokste det også opp et nytt «bryst» av væsken i sårområdet. Det var grusomt, forteller Monica om en av plagene hun fikk i rett i etterkant av brystkreftoperasjonen.

Kul i brystet

Det var i oktober 2015 at Monica oppdaget en kul i høyre bryst, en kul som minnet om en steinhard ert. Med det samme tenkte hun ikke så mye over det. Mor og sønn skulle til London dagen etter, så det var hyggeturen som sto i hodet på Monica. Men i løpet av de fem dagene de var der vokste kulen i brystet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer