Økonomi:

- Jeg mistet helt troen på å få et levelig liv

Kristin (35) fikk tre-fire inkassokrav hver dag. Etter et halvt år sluttet hun å åpne konvoluttene.

GJELD: - Ingen visste hvor ille det var, sier Kristin om gjeldsknipa hun havnet i. FOTO: Lars Evensen
GJELD: - Ingen visste hvor ille det var, sier Kristin om gjeldsknipa hun havnet i. FOTO: Lars Evensen Vis mer
Publisert

Kristin Skivik vokste opp i Mo i Rana, har bodd i Trondheim og bor nå i Oslo. De økonomiske problemene har fulgt henne fra tidlig i 20-årene. I mange år turte Kristin verken å ta telefonen, åpne posten eller lukke opp hvis det ringte på.

– Nær familie og mine nærmeste venner skjønte at jeg slet økonomisk. Men ingen visste hvor ille det egentlig var, sier Kristin.

– De som sa det bare var å betale regningene etter hvert som de kom, ante ikke hva jeg slet med. Jeg mistet troen på at jeg noen gang ville kunne leve det livet jeg ønsket. Selv om jeg på et tidspunkt hadde fire jobber samtidig, var utgiftene så store at jeg levde under fattigdomsgrensen flere år.

Begynte tidlig å jobbe

Kristin forteller at hun vokste opp i en familie der økonomi ikke var en stor snakkis. Det var trange kår, men de led ingen noen nød. Kristin og søsknene fikk litt ukepenger, i hvert fall hvis det var noe til overs.

– Jeg var bare ni år da søsteren min og jeg begynte å vaske vinduer på bilene på en stor parkeringsplass i byen. Slik tjente vi litt sommerpenger, som kom godt med, forteller Kristin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer