Silje Hvarnes

- Jeg mistet meg selv

Etter bruddet med Gaute Grøtta Grav, har det vært stille fra Silje Hvarnes. Nå forteller hun om den vanskelige tiden.

FARMEN: Silje forteller om ville tilstander med paparazzier som lå i buskene og tok bilder. Foto: Ida Bergersen
FARMEN: Silje forteller om ville tilstander med paparazzier som lå i buskene og tok bilder. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

De fleste husker Silje Hvarnes fra Farmen i 2008. Hun vant Farmen, og ble i tillegg kjæreste med daværende programleder Gaute Grøtte Grav. De to giftet seg og fikk to barn sammen, og etter hvert flyttet de til Gautes hjemsted, Isfjorden i Rauma. Der startet hun opp Romsdal dyreklinikk.

Kort tid etter Farmen startet innspillingen av «Villdyrlegen», som gikk på TV i 2010 og 2012.

I 2017 kom nyheten om at forholdet til Silje og Gaute hadde tatt slutt. Silje flyttet ut, og vendte snuta mot hjembyen, Horten.

Siden har det vært veldig stille fra Silje.

Kjendis over natta

Under Farmen var Silje i den klassiske «bobla», og hun rakk akkurat å lande litt før programmet startet på TV. Da ble hun kjendis over natta.

FARMEN 2008: Silje var 28 år gammel da hun deltok i Farmen. Foto: TV2
FARMEN 2008: Silje var 28 år gammel da hun deltok i Farmen. Foto: TV2 Vis mer

- Det forsterket seg ytterligere da jeg ble kjæreste med Gaute. Jeg er ikke en sånn person som er opptatt av å være i rampelyset. Jeg liker å være dyrlege-Silje – jeg er egentlig en ganske jordnær person. Men plutselig lå det paparazzier i buskene og tok bilder av Gaute og meg da jeg skulle på jobb. Det var helt sprøtt, sier hun, og fortsetter:

- Gaute og jeg rakk ikke å ha noe særlig kjærestetid heller, fordi vi nærmest ble kollegaer da vi satte i gang med Villdyrlegen ganske raskt etter Farmen.

Silje forteller at hun og Gaute, som på den tiden var et av de største parene i kjendis-Norge, var på forsiden av sladrebladene i ukevis, og det var absolutt ikke alt som ble skrevet som var sant.

- Jeg mistet meg selv litt. Det blir mye når alle skal ha en bit av deg. Folk observerte meg uansett hvor jeg gikk – jeg ble jo helt paranoid.

Glad for mulighetene

Silje understreker at det ikke bare opplevdes som mas – hun er kjempeglad for mulighetene hun har fått.

- Det er klart det var veldig stas å være første jenta som vant Farmen – hele opplevelsen var et eventyr. Villdyrlegen var også helt fantastisk, og en unik mulighet. Å få jobbe med dyr, som er det jeg elsker, var helt nydelig, sier hun, og tilføyer:

- Det viktigste jeg har lært av alt som har skjedd, er at man må stole på magefølelsen sin. Jeg gjorde ikke det. Jeg kjente at noen av valgene jeg tok, ikke var riktig. Det er litt vanskelig å snakke om, sier hun tankefullt.

Er fortsatt «Farmen-Silje»

I dag jobber Silje ved Holmestrand dyreklinikk, i tillegg til å jobbe med merking av ville dyr, akkurat nå gauper. Hun har en fleksibel arbeidsgiver som lar henne dra når hun blir varslet om at en gaupe har gått i båsen, da den skal GPS-merkes.

Men hun jobber ikke fullt, da hun fikk hjernehinnebetennelse i 2016. Derfor må hun ta litt hensyn.

FARMEN-SILJE: Selv om det er 15 år siden, er det mange som husker den blide veterinæren. Her sammen med hunden sin, Synne. Foto: Ida Bergersen
FARMEN-SILJE: Selv om det er 15 år siden, er det mange som husker den blide veterinæren. Her sammen med hunden sin, Synne. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Selv om det er 15 år siden Farmen, slipper ikke Silje unna «Farmen-Silje»-kallenavnet.

- Det hender fortsatt at folk kommer til dyrlegeklinikken og spør om å få «Farmen-Silje» som veterinær til dyret sitt. Og mange spør om jeg fortsatt har vondt i nakken etter at jeg ble dratt i hestehalen av en ape i Villdyrlegen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer