Utbrent

- Jeg mistet språket

Marie Sjøvold (32) jobbet så hardt at hun mistet taleevnen.

MØTTE VEGGEN: Marie Sjøvold hadde blitt mor for første gang – og jobbet masse. Helt til det en dag sa stopp. Foto: Geir Dokken
MØTTE VEGGEN: Marie Sjøvold hadde blitt mor for første gang – og jobbet masse. Helt til det en dag sa stopp. Foto: Geir Dokken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hun er tobarnsmamma og kunstfotograf. Marie Sjøvold (32) tar bildene ingen andre tar: Den gravide kvinnen foran speilet – når ingen av klærne passer lenger. Den høygravide kvinnen ved frokostbordet etter en lang våkenatt. Den nybakte moren mens hun henter tåteflasken med melk om natten.

Hun iscenesetter sitt eget liv, livet som småbarnsmor.

– Jeg må innrømme at jeg syntes det var krevende å få barn. Barn er den største omveltningen i livet ditt, men for meg tok det noen år å skjønne det. Jeg tenkte at livet ikke skulle endres av at jeg fikk barn. Jeg skulle jobbe like mye som før og gjøre det samme.

Hun – som alltid har lett etter hverdagsmagien, sett det store i det små og lært andre å stoppe opp for å se – hun måtte selv skjønne omveltningen «the hard way» for noen år siden.

LES OGSÅ: Er du i ferd med å bli utbrent?

Jobbet dag og natt

Fram til hun fikk sin første datter jobbet hun dag og natt. Hun tilhørte det hippe kunstermiljøet i Berlin, og reiste verden rundt med kunstutstillinger, foredrag og nye prosjekter.

Marie fortsatte å jobbe masse etter at datteren Ines ble født. Ines ble med, sov i reiseseng og tilpasset seg mammas liv. Noe som gikk en periode. Inntil Marie en dag skulle på jobb og undervise fotostudenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer