Senabort:

– Jeg mistet ti barn i mors liv

Etter at Jannike Mittet for tiende gang måtte føde en liten kropp som hadde dødd i magen hennes, bestemte hun seg for å hjelpe andre.

VIL HJELPE: Etter at Jannike Mittet hadde gått gjennom ti ufrivillige senaborter, bestemte hun seg for å hjelpe andre. FOTO: Astrid Waller/KK
VIL HJELPE: Etter at Jannike Mittet hadde gått gjennom ti ufrivillige senaborter, bestemte hun seg for å hjelpe andre. FOTO: Astrid Waller/KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jannike husker følelsen av å stå på et lunt badegulv med to blå streker i hånden. To svake riss på en liten plastdings, som varslet om det liv hun så inderlig drømte om. Våget hun å håpe? Denne gangen? Å få lagt en liten kropp i armene?

Eller var det best å la være?

For vel så godt husker Jannike følelsen av å stå på et sykehusgulv og få vite at livet hun bærer i magen er dødt. Og at hun, som hele ni ganger før har fått den sjokkerende beskjeden, nok en gang må føde en død liten kropp.

Det aller verste

– Å miste et lite barn er ikke noe av det verste man kan oppleve. Det er det verste, sier Jannike Mittet (48).

Stemme er blid og varm, og med en energi som er litt overraskende fra en kvinne som har vært gravid hele 13 ganger, og som kun to av gangene har kommet ut av fødestua med liv i armene.

Jannike og mannen, som i dag er hennes eksmann, ønsket seg barn. Hun var i 30-årene og jobbet som flyvertinne i British Airways og fløy første klasse verden over. Serverte flere retters middag og hadde sitt svare strev med å få stappet en haug med pelser inn i bitte små garderobeskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer