Brystkreft:

- Jeg ønsket å fjerne begge brystene først som sist

Da Ine ble syk, ville hun ta et utradisjonelt valg.

BRYSTKREFT: - Jeg kjøpte aldri parykk, men brukte ulike hodeplagg gjennom behandling. FOTO: Privat
BRYSTKREFT: - Jeg kjøpte aldri parykk, men brukte ulike hodeplagg gjennom behandling. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Da jeg fikk diagnosen brystkreft i slutten av januar 2020, gikk jeg helt i kjelleren.

Jeg kjente flere som hadde gått bort i kreft, både familie og venner, jeg krisemaksimeterte og var sikker på at jeg også hadde fått dødsdommen, sier Ine Lea (38).

– Så gikk jeg inn i fightmodus. Jeg ville gjøre alt jeg kunne for å bli frisk og fortsette livet som før. Det å beholde noe av den kreftsyke puppen var det siste jeg ville. For sikkerhets skyld ville jeg helst få fjernet begge brystene, men fikk klar beskjed om at legene ikke ville røre friskt vev.

Kreft- og pandemiåret

Ine snakker med KKs journalist på telefon fra Stavanger, der hun bor med sin mann og deres to barn. Hun var 35 år og begge barna gikk i barnehagen da hun helt tilfeldig oppdaget en kul i brystet mens hun kledde på seg. Familien var midt i en flytteprosess og Norge stengte ned på grunn av koronapandemien.

– Jeg ble ikke overrasket da jeg etter mammografi og tilleggsundersøkelser fikk beskjed om at kulen i venstre bryst var ondartet. Men jeg gikk rett i «nå skal jeg dø modus», og trengte litt tid på å hente meg inn, sier Ine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.