Dora Thorhallsdottir

- Jeg pleier å sammenligne de siste årene av det forholdet med en død potteplante. Det hjelper ikke hvor mye du vanner

Som relasjonsterapeut jobber Dora med både par og enkeltpersoner i livskriser. Selv har hun hatt et forhold som røk etter ti måneder og et etter ti år. Ja, hun vet hvor smertefullt det kan være.

DORA THORHALLSDOTTIR: - Det er så lett å dømme folk som skiller seg eller går fra hverandre - men min erfaring som terapeut er at det nesten alltid er veldig veloverveid, forteller Dora - som både jobber som relasjonsterapeut og komiker.  Foto: John Andresen
DORA THORHALLSDOTTIR: - Det er så lett å dømme folk som skiller seg eller går fra hverandre - men min erfaring som terapeut er at det nesten alltid er veldig veloverveid, forteller Dora - som både jobber som relasjonsterapeut og komiker. Foto: John Andresen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dora Thorhallsdottir (43) kjenner mange først og fremst kjent som komiker. For tiden har hun stor suksess med showet «Familiegreier» på Latter i Oslo, men de siste elleve årene har hun jobbet som relasjonsterapeut. Og ikke minst stått i opptil flere livskriser selv.

Vi har bedt henne fortelle hva hun har lært av egne brudd - og om hva som må til for at et forhold skal vare. Dora var selv 23 da hun møtte det hun trodde var mannen i sitt liv, den gangen hun var lærerstudent i Kristiansand. Han fridde raskt, og bare 24 år gammel giftet hun seg.

- Det første bryllupet jeg var i, var mitt eget. Det var et stort bryllup med hundre gjester. Det var et islandsk kor med åtti stykker som sang. Alt var king size.

Bare ti måneder senere signerte hun skilsmissepapirene. Eller som komiker-Dora pleier å si det:

- Gjestene fikk takkekortet omtrent samtidig. «Kjære tante Solveig - tusen takk for den flotte gryta - du skal vite at jeg fikk beholde lokket!».

LES OGSÅ: - Skilsmisse er en av de tøffeste livskrisene man kan oppleve

- Jeg ramla ikke ned i «stakkars meg gryta»

Den gangen opplevde hun likevel bruddet slik:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.