Økonomi

- Jeg prøvde å kjøpe meg en lykkefølelse

Carina sløste vekk arv og sparepenger før hun ble myndig. Hun tror dårlig selvtillit gjorde at pengene satt løst.

HØYT FORBRUK: - Jeg brukte penger på ting jeg trodde skulle gi meg bedre selvtillit, forteller Carina til KK. Nå har hun lagt om kursen og sparer hundre tusen kroner i året til bolig. Foto: Privat
HØYT FORBRUK: - Jeg brukte penger på ting jeg trodde skulle gi meg bedre selvtillit, forteller Carina til KK. Nå har hun lagt om kursen og sparer hundre tusen kroner i året til bolig. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Carina Lie (24) fra Porsgrunn er student på BI og har nylig startet Instagramkontoen Budsjettmagasinet. Her legger hun ut tips og råd om hvordan få oversikt over egen økonomi. At studenten tidligere brukte opp alle pengene sine på skjønnhetsprodukter, klær og reise, er ikke så lett å forestille seg. For noen år tilbake, før Carina var myndig - var forbruket helt annerledes.

- Jeg er et eksempel på en som har sløst bort arvepenger fra besteforeldre, konfirmasjonspenger og andre sparepenger før jeg i det hele tatt ble myndig, forteller Carina til KK.

- Jeg hadde en forestilling om at jeg ikke var bra nok, og at jeg trengte å brukte masse penger på særlig utseendet mitt, sier Carina og forteller at hun i denne perioden slet med selvtilliten.

Etterhvert ble shopping og særlig kjøp av diverse skjønnhetsprodukter og behandlinger en måte å føle seg bedre på.

- Fikse bryn, solarium, tannbleking, vipper, negler, sminke, hudpleie, extensions - alt dette blir enormt mye penger til sammen, og jeg gjorde «alt», forteller Carina.

Hun jobbet ved siden av skolen og alle pengene hun tjente gikk til shopping. Etterhvert røk sparepengene også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer