Reddet av 113-appen:

- Jeg prøvde å reise meg, men klarte ikke å røre meg

Da Tove (39) hørte den tydelige lyden, trodde hun det var en ski eller stav som knakk, men det var lårbeinet. Uten 113-appen på telefonen vet hun ikke hvordan det ville ha gått.

STYGT FALL: Tove kan takke 113-appen for at det gikk bra da hun falt stygt på skitur og ingen visste hvor hun befant seg. FOTO: Thomas Kleiven
STYGT FALL: Tove kan takke 113-appen for at det gikk bra da hun falt stygt på skitur og ingen visste hvor hun befant seg. FOTO: Thomas Kleiven Vis mer
Publisert

Tove Kristin Leknes har vært aktiv hele sitt liv. Hun vokste opp på Geitastrand i Trøndelag, en lite sentral plass, der søskenbarnet var eneste lekekamerat. De to holdt på ute hele dagen, klatret i trær, bygde hytter og gikk på ski.

Sammen med foreldrene dro de ofte på fisketurer eller tok turposter på fjellet. I helgene likte Tove å se fotball, RBK var favorittlaget. Hun beskriver seg selv som en guttejente, som trives bedre med hammer og spiker enn med strikkepinner og Barbiedukker.

Tove tok med seg friluftsinteressen og gleden over naturen videre i livet. Hun er alenemor til en gutt som nå er 15 år. Som liten ble han plassert i bæremeisen når mor ville ut på tur. Det fungerte bra.

– Vi flytta til Fannrem, og da jeg begynte på Orkdal regnskapskontor for åtte år siden, fikk jeg kolleger som var minst like fritidsinteresserte som meg, sier Tove.

– Jeg stortrives både med jobben og kollegene. Det var også en kollega jeg kontaktet først da ulykken skjedde.

Bare en liten skitur

Fredag 12. april 2019 hadde de en hyggelig påskelunsj på regnskapskontoret. Etter jobben skulle det arrangeres en felles filmkveld, men Tove takket nei til det sosiale arrangementet og dro hjem. Hun skulle kjøre sønnen i bursdag klokka 19:00 og hente ham et par, tre timer senere. Hun vurderte å bli hjemme og slappe av på sofaen mens sønnen var borte, men trangen til en tur var større.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer