Guri Melby:

- Jeg ringte eksen og ba ham flytte inn igjen

Da Guri Melby ble statsråd, flyttet eksen inn for å ta seg av de to små barna deres. Så stengte landet.

GODT HUMØR: Guri har sluttet å være så selvbevisst. Hun tror det kommer godt med i jobben når hun er mye i media. - Det er lettere når man tenker at det er en del av jobben, og at jeg ikke gjør det for meg selv. FOTO: Astrid Waller
GODT HUMØR: Guri har sluttet å være så selvbevisst. Hun tror det kommer godt med i jobben når hun er mye i media. - Det er lettere når man tenker at det er en del av jobben, og at jeg ikke gjør det for meg selv. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Oslo, mars 2020. Guri Melby (41) har nettopp kommet inn døra hjemme etter å ha vært hos Venstre-leder Trine Skei Grande. Det er travle dager på Stortinget og Norge er i ferd med å stenge ned som følge av pandemien. Guri og eksmannen Thomas har bodd fra hverandre i et halvt år. Hun tar opp telefonen og ringer han. Hun har nemlig blitt tilbudt å bli Norges nye kunnskapsminister.

– Jeg måtte ringe Thomas og si: «Hvis det her skal funke, så tror jeg nesten du bare må flytte inn her». Og det sa han ja til med en gang, sier hun med tårer i øynene.

– Han har alltid heiet veldig på meg og var glad på mine vegne. Det som gjorde det litt ekstra spesielt var at akkurat i de dagene her så stengte Norge ned. Barnehagen stengte og vi skulle ikke møte folk. Uten Thomas hadde jeg ikke klart meg. Det var nok litt sånn som når du er tvunget til å få noe til å fungere, så løser det seg på en eller annen måte.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Samlivsbrudd

Samlivsbrudd er gjerne glidende, og ikke noe som skjer brått fra én dag til en annen. Høsten 2019 prøvde Guri og eksmannen å bo fra hverandre. At det var tøft for tobarnsmoren er det ingen tvil om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer