Fjelltur

- Jeg sa at om jeg skulle dø der oppe, ville jeg dø lykkelig

Turen til Besseggen ble ikke helt som Anne (74) hadde tenkt seg.

FJELLTUR: Besseggen kan være krevende nok for unge mennesker, derfor var det ingen selvfølge at Anne (74) skulle klare det. Foto: Privat
FJELLTUR: Besseggen kan være krevende nok for unge mennesker, derfor var det ingen selvfølge at Anne (74) skulle klare det. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Anne Meiltoft (74) har drømt om å gå Besseggen i mange år, og sammen med mannen sin hadde hun planlagt å gå den populære fjellturen i Jotunheimen. Men så ble han syk. Det er nå 13 år siden.

- Mannen min ble tidlig dement, og vi fikk aldri oppleve turen vi hadde drømt om.

Da barnebarnet Rikke Madelen Johansen (21) fortalte henne at hun skulle gå turen sammen med mor, far og kjæreste, fortalte Anne at det var hennes store drøm.

Et par uker før turen, viste det seg at foreldrene til Rikke ikke kunne være med likevel på grunn av sykdom, og da spurte Rikke om mormor ønsket å være med.

- Jeg tenkte at det var min siste mulighet til å få oppleve Besseggen, så da ble jeg med, sier Anne muntert.

Anne er i grei fysisk form, men hun er ikke en person som trener mye. Og ettersom det ble en relativt spontan tur, rakk hun ikke å trene seg opp i forkant.

- Det var ikke noe poeng å legge seg i hardtrening to uker før, men vi kjøpte gode fjellsko, da, forklarer Anne.

Ville ikke klart det uten hjelp

I juli i fjor sommer reiste Anne, Rikke, Truls Petter (kjæresten til Rikke) og Annes niese til Jotunheimen, og satte opp camp for kvelden. De satte opp et stort telt alle sov i, og lagde mat på stormkjøkken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer