Utbrent:

- Jeg sa ja til alle og kalte det positivt stress

Hanne (43) skjønte ikke selv hvor sliten hun var. Hun var høy på livet og opptatt av å hjelpe. Så smalt det.

MØTTE VEGGEN: - Til slutt gikk det ikke lenger. Kroppen klarte ikke å følge med på alt hodet ville. FOTO: Emilie Tallakstad
MØTTE VEGGEN: - Til slutt gikk det ikke lenger. Kroppen klarte ikke å følge med på alt hodet ville. FOTO: Emilie Tallakstad Vis mer
Publisert

Hanne Smukkestad bor i Svarstad i Vestfold og Telemark med samboer og tre barn i alderen to til sytten år. Om få måneder kommer boka hennes ut. Den har Hanne skrevet etter at hun selv gikk på en smell for fem år siden.

I boka «Sterk og Fri. 10 steg til ro, balanse og overskudd i en travel hverdag» forteller Hanne om hva som skjedde og hva hun gjorde for å komme tilbake i balanse etter at hun møtte veggen. Hun sier at denne kunnskapen er ferskvare, og at hun hele tiden må jobbe med seg selv, for ikke å gå i samme fella igjen.

– Jeg kalte det positivt stress, og trodde jeg måtte si ja til alt og alle. Kalenderen var fullpakket og jeg følte at jeg alltid hadde dårlig tid for å rekke alt jeg skulle. Både på jobb og privat.

- Til slutt gikk det ikke lenger. Kroppen klarte ikke å følge med på alt hodet ville. Jeg måtte gå til fastlegen, som ga meg beskjed om å ta det med ro og sykmeldte meg i 14 dager. Den gangen ante jeg ikke at det skulle ta over et halvt år før jeg var tilbake i full jobb igjen, forteller Hanne.

Hadde proppfull kalender

Hanne vokste opp med mamma, pappa og storebror. Hun har alltid vært en aktiv jente, og det forandret seg ikke da hun ble voksen. Hanne utdannet seg til vernepleier, og tok senere utdanning som yogainstruktør. Etter det jobbet hun en periode på treningssenter, før hun gikk tilbake til jobben som vernepleier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer