Camilla Läckberg

– Jeg så jo ikke riktig klok ut

Da Camilla Läckberg var på det tynneste følte hun seg fin. Når hun ser på bildene i dag, er hun av en helt annen oppfatning.

CAMILLA LÄCKBERG: Hun er aktuell med boken Gjøkungen, men også med ferske uttalelser om kroppspress. FOTO: Astrid Waller
CAMILLA LÄCKBERG: Hun er aktuell med boken Gjøkungen, men også med ferske uttalelser om kroppspress. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Intervjuet begynner med en helgetur til Fjällbacka, krimforfatter Camilla Läckbergs hjembygd. Ikke sammen med Camilla. Men når journalisten forteller at hun han vært der på helgetur med sine søstre, lyser Camilla opp, sterkere enn Bohuslänsola over blankskurte svaberg. For selv har Camilla lengtet tilbake til Västkusten, i de fem årene hun har vært opptatt med å skrive om Faye, og med kvass penn felt sin dom over Stockholms jet set.

Med boken «Gjøkungen» er Camilla imidlertid tilbake i hjembygda, med Erika og Patrik og alle mordene som egentlig burde gjort Fjällbacka til et lite ettertraktet og høyst risikabelt feriemål, men som istedenfor har ført til rene invasjonen om somrene.

– Det var så koselig å skrive om Fjällbacka igjen. Selv om jeg absolutt trengte en pause fra det, sier Camilla Läckberg (48).

– Og jeg tror at Erika og Patrik også trengte en pause fra meg!

Transkvinne

Camilla Läckberg har solgt svimlende 30 millioner bøker. I flere land begynner fansen å gråte når de ser henne etter å ha stått i kø timevis, og hun blir gjenkjent på gaten, også når KK treffer henne til intervju. I den nye romanen gjør Camilla et dypdykk inn i trans-verdenen i 80-tallets Stockholm. Men ikke som et innlegg i debatten om et videre kjønnsbegrep:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer