Fødselsmerker

– Jeg så meg selv i speilet og ønsket at jeg bare kunne forsvinne

Anna Hasselfors (23) ble født med CMN. Det betyr at hun har flere fødselsmerker enn de fleste.

FØDSELSMERKER: På grunn av Annas medfødte CMN har hun vært på sykehus mange ganger gjennom årene. Foto: Sean McLatchie Lewthwaite, Freepik.com
FØDSELSMERKER: På grunn av Annas medfødte CMN har hun vært på sykehus mange ganger gjennom årene. Foto: Sean McLatchie Lewthwaite, Freepik.com Vis mer
Publisert

Store deler av livet har Anna brukt heldekkende klær, selv da hun var liten, fordi fødselsmerker er følsomme for sollys.

Under de første skoleårene opplevde hun ikke fødselsmerket som et problem. Folk var mest fascinert, og Anna hadde en støttende familie som kunne forklare hvis det ble spørsmål.

– Jeg hadde en så fin gruppe med folk rundt meg, og så har jeg en tvillingsøster som alltid har vært der for meg.

Men Anna syntes aldri det var behagelig når fødselsmerket hennes kom i fokus. Det var også bakgrunnen for at hun valgte å bruke både klær og det lange håret sitt til å skjule det.

– Jeg vil si at jeg har vært ganske flink til å skjule fødselsmerket, sier hun.

Dekte seg til med klær

Selv om Anna valgte å dekke seg til med klær, opplevde hun ikke grunnskolen som en dårlig periode. Det var først da hun begynte på videregående at det begynte å bli et problem.

Noe skjedde. Hun begynte å dekke seg enda mer til. Hun ville ikke at det skulle legges noe fokus på merket hennes, og hun var redd for å få kommentarer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer