June Holm:

- Jeg sa til psykologen at jeg aldri kom til å få meg kjæreste

Etter voldtektene hadde June Holm vanskeligheter med å stole på gutter igjen.

JUNE HOLM: Etter de grove voldtektene hadde June problemer med å stole på gutter. Men så møtte hun Thomas. FOTO: Privat
JUNE HOLM: Etter de grove voldtektene hadde June problemer med å stole på gutter. Men så møtte hun Thomas. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Da June Holm (29), fra Tomrefjord i Møre og Romsdal, var 18 år opplevde hun i løpet av to måneder å bli grovt utnyttet av flere menn. Les hele historien til June her.

18. oktober 2009 ble hun overfalt på vei hjem fra byen og voldtatt på hybelen sin. 22. desember samme år ble hun voldtatt mens hun sov på et nachspiel. Første sak ble henlagt på grunn av ukjent gjerningsmann, mens det i sistnevnte sak falt dom mot voldtektsmannen, som var en del av bekjentskapskretsen til tenåringen June.

Den tiltalte ble først idømt ett års fengsel i Romsdal tingrett høsten 2010, samt at han måtte betale June 75 000 kroner i oppreisningserstatning. Men dommen ble siden anket til Frostating lagmannsrett. Den tiltalte anket på nytt, og saken endte i Høyesterett.

Den endelige dommen ble på ett års fengsel og 100 000 kroner i oppreisningserstatning, på grunn av merbelastningen ved krenkende bilder tatt av June under voldtekten. Junes sak bidro også til at man nå økte normalerstatningen etter grov uaktsom voldtekt fra 60 000 til 90 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer