Ida Eide

- Jeg savner meldingen «jeg blir litt forsinket»

Komiker Nils-Ingar Aadne åpner opp om sorgen etter samboeren Ida Eides dødsfall i ny podkast.

IDA EIDE: Langrennsløper Ida Eide ble bare 30 år. Hun døde som følge av hjertestans under et mosjonsløp høsten 2018. FOTO: Vidar Ruud / NTB
IDA EIDE: Langrennsløper Ida Eide ble bare 30 år. Hun døde som følge av hjertestans under et mosjonsløp høsten 2018. FOTO: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I podkasten Sorgens kapittel, der programleder Karen Marie Berg (41) snakker med kjente profiler om deres nære sorg, åpner komiker Nils-Ingar Aadne (38) opp om tapet av samboeren Ida Eide.

Langrennsløper Ida Eide gikk bort 2. september 2018, etter å ha fått hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim. Hun ble 30 år.

IDRETTSGALLA: Nils-Ingar Aadne og Ida Eide under Idrettsgallaen på Hamar i 2017. FOTO: Jon Olav Nesvold / NTB
IDRETTSGALLA: Nils-Ingar Aadne og Ida Eide under Idrettsgallaen på Hamar i 2017. FOTO: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer

Ida og Nils-Ingar fikk tre år som kjærester og to år som samboere sammen. I podkasten forteller han at paret de siste månedene var veldig tett på hverandre. De reiste på toppturer, på ferie til New York, og feiret Idas 30-årsdag i april med brask og bram.

- Jeg er veldig glad for at den siste tiden med Ida er noe jeg har et ekstremt godt inntrykk av. Vi gjorde mange kule ting de siste månedene, fra påsken og helt frem til hun døde. Vi brukte mye tid sammen i den perioden der.

Samme dag som mosjonsløpet ble arrangert, skulle Nils-Ingar spille i forestillingen «Den spanske flue» på Oslo Nye Teater. Han var lenge i tvil om han skulle avlyse eller ikke, da han fikk den nedslående beskjeden om at kjæresten lå på sykehuset som følge av hjertestans.

Foreldrene til Ida, som satt i bilen på vei fra Beitosdølen til Ullevål sykehus, oppfordrer Nils-Ingar til å gjennomføre.

- Spill den forestillingen, sa de. Ida er sterk, så dette kommer til å gå bra. Alle tenker jo på dette tidspunktet at det kommer til å gå bra. Jeg tenkte det lenge selv, sier Nils-Ingar i podkasten.

Men det gikk ikke bra.

Ble samboer med Idas lillesøster og kjæreste

Søndag 2. september 2018 slo Ida Eides hjerte for aller siste gang. Nils-Ingar mistet sin høyt elskede samboer.

I tiden etter dødsfallet ble Idas familie en sterk støtte for Nils-Ingar, og spesielt lillesøsteren Mari Eide og hennes samboer Anders. Nils-Ingar, Mari og Anders flyttet etter hvert inn i Idas og Nils-Ingars nyinnkjøpte hus på Kjelsås i Oslo.

- Jeg følte at jeg ikke klarte meg helt uten Nils-Ingar, og han følte kanskje det på samme måte, at han ikke klarte seg uten oss. Rett før jul flyttet vi inn. Det å være sammen, er kanskje noe som har hjulpet mest i sorgen. Vi trives veldig godt sammen, og jeg ser på Nils-Ingar som en bror. Han passer veldig godt inn i familien vår, sa Mari Eide i et intervju med KK publisert i mars 2019.

NÆRE VENNER: Mari Eide og storesøsteren Ida Eide fant begge kjærligheten med to aktive og sportsglade menn. Mari er kjæreste med langrennsløper Anders Gløersen, mens Ida var samboer med komiker og hobby-skiløper Nils-Ingar Aadne. De fire hadde et svært nært forhold. Dette bildet er tatt etter et løp i Oslo. FOTO: Privat
NÆRE VENNER: Mari Eide og storesøsteren Ida Eide fant begge kjærligheten med to aktive og sportsglade menn. Mari er kjæreste med langrennsløper Anders Gløersen, mens Ida var samboer med komiker og hobby-skiløper Nils-Ingar Aadne. De fire hadde et svært nært forhold. Dette bildet er tatt etter et løp i Oslo. FOTO: Privat Vis mer

I podkasten Sorgens kapittel erkjenner Nils-Ingar at det var godt at Mari og hennes samboer flyttet inn med ham etter at han tok over det nye huset.

- Jeg er veldig takknemlig for at de flyttet inn sammen med meg. Jeg tror det hadde vært beinhardt å flytte inn i huset alene, fra starten av. I og med at det var så kort tid etter og man er midt i den prosessen. Det er vanskelig nok i utgangspunktet. Det ble et salgs fellesskap i sorgprosessen.

ÅPNET OPP OM SORGEN: KK intervjuet langrennsstjernen og Idas lillesøster Mari Eide i 2019. FOTO: Astrid Waller
ÅPNET OPP OM SORGEN: KK intervjuet langrennsstjernen og Idas lillesøster Mari Eide i 2019. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Savnet etter Ida, nå snart to og et halvt år senere, er fremdeles stort for Nils-Ingar - og spesielt de korte hverdagsmeldingene som tikket inn fra samboeren.

- Jeg savner meldingen «jeg blir litt forsinket». Tenk på det. Det er jo helt absurd. Jeg savner samspillet og hverdagen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer