Fattig i Norge

- Jeg ser på bildene fra påskefjellet, og kjenner hvor ensom og mislykket jeg er

Etter en ulykke, går økonomien knapt rundt for «Karianne». Det er ekstra sårt i påsken.

FATTIG I NORGE: Å ha råd til en hyttetur med familie og venner er drømmen for Karianne, som føler seg ekstra ensom når hun ser alle bildene fra påskeferien i sosiale medier. FOTO: NTB Scanpix
FATTIG I NORGE: Å ha råd til en hyttetur med familie og venner er drømmen for Karianne, som føler seg ekstra ensom når hun ser alle bildene fra påskeferien i sosiale medier. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Karianne», som ønsker å være anonym, er en singel kvinne i begynnelsen av førtiårene. Tidligere klarte hun seg greit økonomisk, men for noen år siden havnet hun i en ulykke som gjorde henne ufør.

I dag lever hun på det absolutte minimum, hvor uventede utgifter kan velte hele økonomien.

– Jeg kaller meg fattig, men det er nok mange som har mindre enn meg. Men jeg bruker ikke penger på annet enn det som er strengt nødvendig, så det eneste jeg kan spare inn på er dagligvarer og strøm, sier hun.

– Nylig fikk jeg en betennelse i munnen, men hadde ikke råd til å dra til tannlegen. Til slutt hadde jeg tre svære kuler i munnen, som gjorde at jeg ikke klarte å spise eller prate. Jeg dro til legevakten, men fikk beskjed om at jeg måtte til tannlegen. Tannlegen mente sosialkontoret burde dekke kostnaden, men jeg venter fortsatt på svar om jeg må betale selv eller ikke. Hvis jeg må, har jeg ikke penger til det, forteller hun.

Måtte kansellere hyttetur

Penger til reiser og fritidsaktiviteter er det lite rom for. Noe som blir ekstra sårt rundt påsketider, når mange nordmenn velger å reise bort på påskeferie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer