Else Kåss Furuseth om å bli tante:

– Jeg skal snylte på deres familie, som en slapp tilkallingsvikar

Else Kåss Furuseth vet akkurat hva slags tante hun kommer til å bli, når lillesøster Cecilie venter barn rundt juletider.

KLAR TANTE: Else Kåss Furuseth er klar i talen om hva slags tante hun kommer til å bli når søsteren Cecilie venter barn rundt juletider. FOTO: Astrid Waller
KLAR TANTE: Else Kåss Furuseth er klar i talen om hva slags tante hun kommer til å bli når søsteren Cecilie venter barn rundt juletider. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da programleder og komiker Cecilie Kåss Furuseth delte på Instagram i begynnelsen av august at hun er gravid, strømmer gratulasjonene på. Cecilie og storesøster Else Kåss Furuseth har en av landets mest populære podcaster, «The Kåss Furuseths», og for Else har nettopp barn vært et eget prosjekt. I TV-serie «Else om: barn» utforsket hun ulike familieløsninger, og også hvorvidt hun selv skulle få barn. Hun var blant annet tilstede under en fødsel, og i løpet av seriens gang konkluderte hun med at hun ikke kom til å få barn.

Snylte på familien

Men nå er altså lillesøster Cecilie gravid, og sammen med kjæresten Anthony Harrison venter hun barn rundt juletider. Vi spurte Else om hva hun tenker om å bli tante:

– Det passer meg som fot i hose å få snylte på deres familieliv, som en slags slapp tilkallingsvikar, sier en gledesstrålende Else med en latter.

– Det alvorlige svaret er at jeg er så glad på deres vegne at jeg holder på å sprekke! Om Cecilie blir halvparten så god mor som hun er søster, blir dette sabla fint.

Med på fødselen?

Med tanke på fødekompetansen Else opparbeidet seg under TV-serien, har hun noen planer om å bli med på fødselen? Else avviser det på det sterkeste:

– Nei, gud. Nei! Det er det ene kvarteret pluss pluss Cecilie skal slippe å høre på plapringen min. Hun skal få en pause fra meg mens hun føder.

Små gulljoggesko

Elses talkshow «Kåss til kvelds» ble i 2020 nominert til Gullruten for beste underholdningsprogram, serien «Else om: barn» ble nominert i kategorien beste dokumentarserie, og Else vant den gjeve prisen «Beste underholdningsprogramleder». Hun har tidligere hatt enorm suksess med forestillingene «Kondolerer« og «Gratulerer», som tar utgangspunkt i morens og brorens selvmord. I tillegg har Else gitt ut boken «Else går til psykolog».

KK har tidligere skrevet om Elses nære forhold til søsteren, faren og bestemoren, som helst vil bli kalt B-mor. Da faren fikk vite at yngstedatteren Cecilie venter barn, ble han ifølge Else så glad at han gikk til det skritt å sende en solbrillesmiley:

– Menn i 60-årenes velter ikke akkurat av stolen, og deres største kompliment er å legge på en solbrillesmiley. Da er det god stemning, og B-mor og jeg har allerede kjøpt gulljoggesko i den minste størrelsen, sier Else.

Tante-audition

Selv har hun allerede begynt å rydde ut av gjesterommet hjemme i leiligheten, for å kunne passe den lille. På spørsmål om hva slags tante hun tror hun blir, svarer Else:

– Jeg skal være bakkemannskap om de trenger hjelp.

Hun legger til:

– Men jeg må sikkert opp til audition for å vise meg verdig som barnevakt!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer