Cougars:

- Jeg skammer meg ikke for å fortelle om gleden av å date yngre menn

Stadig flere godt voksne kvinner foretrekker forhold til yngre menn. Ideen om hva som er «normal» aldersforskjell er i ferd med å forandres, mener Eva Tryti og Randi Folkestad, selv om sistnevnte opplever at det er mye tabu knyttet til temaet fortsatt.

TABU: - Jeg har nok sjokkert en del, sier Randi Folkestad (87) om det å være åpen om å date yngre menn. Hun tror det fortsatt er knyttet mye tabu til dette, uten grunn. Foto: Knut Vindfallet
TABU: - Jeg har nok sjokkert en del, sier Randi Folkestad (87) om det å være åpen om å date yngre menn. Hun tror det fortsatt er knyttet mye tabu til dette, uten grunn. Foto: Knut Vindfallet Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

For ikke veldig mange år siden slapp man en av de sjeldne kinofilmene hvor man kunne se en kvinne i femtiårene som hadde et seksuelt forhold til en pen mann i trettiårene. En profilert mannlig filmanmelder i oslopressen ble så støtt at han følte behov for å fortelle at han både fant det kvalmende og dessuten ikke syntes sånt burde vises på film.

Ekstra sårende blir disse fordommene når man vet at det faktisk er ganske mange yngre menn som ønsker seg en kvinnelig seksualpartner som er vesentlig eldre enn dem selv – i skjul, skriver Eva Tryti i boken «Lykkekrigen – Fra Kroppspress til Selvrespekt».

Men hva er det med forholdet mellom voksne kvinner og yngre menn, og hvorfor foretrekker mange kvinner å ha et forhold til en yngre mann?

Cougars: Stadig vanligere

- Begrepet cougars – betegnelsen på eldre kvinner som dater yngre menn – er ikke bare en tabloid og glamorøs trend. Også i virkelighetens Norge er det stadig vanligere, sier Eva Tryti, som er psykologspesialist, forfatter og skribent. Det viser blant annet tall fra Ipsos (SSB). Kvinner som har et godt selvbilde, som er selvstendige og frigjorte, er attraktive selv om de har noen år på baken. Det handler om frigjøring og at modne kvinner med livserfaring virker spennende. Dessuten skal vi ikke underslå at mange kvinner får det bedre seksuelt når de blir eldre – og hvis man da møter en ung og potent mann, kan kjemien virkelig bli bra, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.