Halloween

- Jeg skjønner ikke hvordan de som velger å kle seg ut som ham får sove om natten

Pårørende mener dette halloween-kostymet aldri burde blitt solgt.

TRAUMATISERENDE: Foran halloween 2022 skaper et spesielt kostyme storm. FOTO: Skjermdump eBay
TRAUMATISERENDE: Foran halloween 2022 skaper et spesielt kostyme storm. FOTO: Skjermdump eBay Vis mer
Publisert

Halloween er for mange barnefamilier høstens morsomste – og skumleste – eventyr, og falsk spindelvev henger gjerne igjen i busker og kratt vinteren igjennom etter endt feiring.

Men også ungdom og voksne har trykket den amerikanske tradisjonen til sitt bryst, med egne halloweenfester. Men der barna helst er ute etter godteriet, går mange unge langt for å ha på seg det mest oppsiktsvekkende kostymet. Ja, gjerne frastøtende også, skal vi tro det som tegner til å bli en trend foran årets halloween.

Da «Squid Game» ble en Netflix-hit under korona, ville «alle» feire knask eller knep med joggedress med nummeret til favorittdeltakeren sin fra det dødelige spillet, eller med de skrekkinngytende maskene fra serien.

Og også i 2022 tegner det til at Netflix blir toneangivende for kostymetrender for årets halloween. En av de mest populære seriene på Netflix i oktober 2022 er nemlig «Dahmer. Monster: The Jeffrey Dahmer Story». Serien forteller den sanne historien om seriemorder og sexforbryter Jeffrey Dahmer, som ble dømt for å ha myrdet 17 menn og gutter i årene 1978 og 1991. De fleste av drapene skjedde mellom 1987 og 1991, og omfattet både voldtekt, lemlesting, nekrofili og kannibalisme.

PÅGREPET: Jeffrey Dahmer drepte 17, og drapene involverte voldtekt, lemlesting, nekrofili og kannibalisme. FOTO: Kypros/REX/NTB
PÅGREPET: Jeffrey Dahmer drepte 17, og drapene involverte voldtekt, lemlesting, nekrofili og kannibalisme. FOTO: Kypros/REX/NTB Vis mer

Moren reagerer

Og det er blant annet pårørende til ofrene som nå reagere. Flere nettbutikker tilbyr nemlig kostymer og tilbehør som assosieres med Jeffrey Dahmer. På eBay kan man for eksempel kjøpe både retroskjorter og morderens karakteristiske stålbriller.

SMAKLØST: Pårørende reagerer sterkt på at noen tjener penger på at barna deres ble drept av Jeffrey Dahmer. FOTO: Skjermdump ebay
SMAKLØST: Pårørende reagerer sterkt på at noen tjener penger på at barna deres ble drept av Jeffrey Dahmer. FOTO: Skjermdump ebay Vis mer

En som har tatt til orde mot salg av kostymene, er moren til et av Dahmers drapsoffer. Tony Hughes var en 17 år gammel døvstum gutt som ble drept av Dahmer på verst tenkelige vis, og til nettstedet TMZ sier moren Shirley at det allerede er svært traumatiserende at Netflix har laget serie om Dahmer, om ikke folk skal kle seg ut som morderen i tillegg.

I USA har de fleste store varehus sagt nei til å selge såkalte JD-kostymer, etter massive protester, noe som har ført til at mange istedenfor går på nett for å kjøpe blonde parykker, retrotopper og briller.

– Retraumatisert

Shirley Hughes sier til nettstedet TMZ at det er smertefullt at noen ønsker å profittere på hennes sønns tragiske død, og hun skulle ønske at hvert fall overskuddet ble gitt til ofrenes familier. Hun sier at dersom Netflix ikke hadde sendt serien, hadde familiene til de 17 drepte sluppet å bli traumatisert på nytt – og ingen hadde gått rundt og kledd seg ut som morderen på halloween.

DRAPSMANN: Seriemorder Jeffrey Dahmer i rettsalen i 1991. Da han møtte i retten hadde han på seg skjorten til et av sine17 ofre. FOTO: REUTERS/Allen Fredrickson/NTB
DRAPSMANN: Seriemorder Jeffrey Dahmer i rettsalen i 1991. Da han møtte i retten hadde han på seg skjorten til et av sine17 ofre. FOTO: REUTERS/Allen Fredrickson/NTB Vis mer

Dahmer ble i 1992 dømt til livstids fengsel. To år senere ble han slått ihjel i fengselet.

– Dahmer var ren ondskap. Jeg skjønner ikke hvordan de som velger å kle seg ut som ham får sove om natten, sier Shirley Hughes til TMZ.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer