Jordskjelvet på Kos:

- Jeg skjønte fort at han var klar for å kjempe

Hvordan reager en mor når hennes voksne sønn rammes av katastrofe? Hilde ble supermamma. Først da hun så at Martin var tilbake i hverdagen, kom reaksjonen.

RAGER OVER MAMMA: Med nye proteser rager Martin godt over hodet til mamma igjen med sine 1,90. 150 000 kroner per bein, koster de – og er så naturtro at han har hår på de bare leggene. Men viktigst av alt: Han kan gå, selv på ulendt terreng i skogen – om han bare ser ned og følger med på hvor han tråkker. FOTO: Astrid Waller
RAGER OVER MAMMA: Med nye proteser rager Martin godt over hodet til mamma igjen med sine 1,90. 150 000 kroner per bein, koster de – og er så naturtro at han har hår på de bare leggene. Men viktigst av alt: Han kan gå, selv på ulendt terreng i skogen – om han bare ser ned og følger med på hvor han tråkker. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

En mammas bekymring rommer så mangt. Selv om barnet er en voksen mann, slår beskyttelsesbehovet inn så snart du trengs. Og er du mor til en mann som Martin Bakkejord Skolbekken (23), så har du kjent på bekymring før. Over skolearbeid som ikke føltes så viktig, over fremtidsplaner som aldri ble lagt. Over knuffing i skolegården eller på fotballbanen, over generell bekymringsløshet.

Det var aldri noe vondt i gutten, han var bare ikke den som hadde så mange ønsker og planer for livet utover dette ene: Han ville spille fotball. Gjerne på bekostning av sånt som mor syntes var viktig, som familiebursdager og skolearbeid.

Da Martins pappa, Hilde Bakkejord Westheims eksmann, ringte henne grytidlig en morgen midt i sommerferien i fjor, slo bekymringen inn umiddelbart. Det måtte være noe med ungene. Var det høygravide Trine som skulle føde, eller var det skjedd noe med Martin som var på ferie på Kos? Kunne han ha havnet i trøbbel av noe slag?

Ikke sånn å forstå at han var noen slåsskjempe, det visste hun jo, men man hører jo om så mye rart som kan skje på byen når guttegjenger er på ferie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer