Åpenhjertig Brooke Shields

– Jeg skjønte ikke at jeg kunne få kreft

Gamle synder kan fortsette å straffe. Det har Brooke Shields fått erfare.

ÅPEN: Brooks Shields angrer på at hun ikke var mer bevisst i sin ungdom. I dag har hun fått en diagnose som kan være forstadiet til kreft. FOTO: NTB
ÅPEN: Brooks Shields angrer på at hun ikke var mer bevisst i sin ungdom. I dag har hun fått en diagnose som kan være forstadiet til kreft. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Du vet du drar på åra, når Brooke Shields har brukket lårhalsen. Det var undertegnedes mildt sagt egoistiske første tanke da skuespilleren, som fikk sitt store gjennombrudd på 80-tallet med filmen Den Blå Lagune, delte på Instagram at hun hadde havnet på sykehuset med brukket lårhals.

Det var selvsagt dypt usolidarisk å ikke først og fremst sende en varm tanke til Brookes helse, men gitt at skuespilleren meislet seg inn i alles bevissthet som selve personifiseringen av 80-tallet – vakker, blåøyd og med kraftige bryn – var det ikke til å komme fra at en brukket lårhals fikk en til å se sin egen ungdom i perspektiv.

Og til å trå varsommere.

Forstadium til kreft

Nå deler Brooke Shields nok en gang detaljer om helsa. I en personlig kommentar i bladet Elle, i forbindelse med en åpenhetskampanje for å bekjempe hudkreft, forteller Brooke at hun har fått diagnosen aktinisk keratose, et svulstvev som skyldes skader etter soling.

Aktinisk keratose opptrer som svakt rødlige eller gulaktige, og skjellende flekker, skriver NHI.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer