Mannsdominert yrke:

- Jeg skulle bli frisør, men endte som blikkenslager

Elisabeth Heien (26) er Agders første kvinnelige blikkenslager. Hun har latt en bestemt farge prege firmaet sitt.

ROSA: Elisabeth Heiens første firmabil ble foliert hjemme i garasjen, og hun kjørte først rundt med en rosa dør og så to ... FOTO: Signe Marie Rølland
ROSA: Elisabeth Heiens første firmabil ble foliert hjemme i garasjen, og hun kjørte først rundt med en rosa dør og så to ... FOTO: Signe Marie Rølland Vis mer
Publisert

Kong Vinter har for alvor kommet til Sørlandet, og det har snødd store mengder samme morgen. Kjøreturen har tatt lenger tid enn antatt på vinterveiene, men så kommer plutselig en rosa bil til syne. Og så enda en.

- Det beste med å være blikkenslager er at ingen dager er like. Jeg får prøvd så mye forskjellig, og jeg har alltid vært glad i å bruke hendene mine. Her slipper jeg å kjenne at arbeidsdagen snegler seg av sted mens jeg drikker den ene kaffekoppen etter den andre.

- Skal vi få flere jenter og gutter til å velge utradisjonelle yrker i framtiden, er det på tide at flere våger å tenke utenfor boksen. Man kommer jo ingen vei, hvis man aldri våger å gjøre noe litt annerledes, alltid tar sikre valg og alltid velger det samme som alle andre, sier Elisabeth Heien (26).

Hun er den første kvinnelige blikkenslageren i Agder og har blitt tatt godt imot, ikke minst på Fevik ved Grimstad hvor firmaet hennes holder til. I 2017 ble hun kåret til «Årets lærling» på Agder og samme året startet hun eget firma, Blikkenslager Elisabeth Heien AS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer