Slag

- Jeg skulle ha skjønt at noe var galt, men det er lett å være etterpåklok

Ragnhild (47) ble dypt deprimert og mistet livsgnisten da hun ble rammet av slag for 12 år siden. Et møte med en coach ble vendepunktet.

FIKK SLAG: – Livet slår oss overende, men vi velger selv om vi skal bli liggende, eller reise oss. Jeg valgte å reise meg, og haltende gå videre, sier Ragnhild.  Foto: Ellen Jarli
FIKK SLAG: – Livet slår oss overende, men vi velger selv om vi skal bli liggende, eller reise oss. Jeg valgte å reise meg, og haltende gå videre, sier Ragnhild. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ragnhild hadde jobbet som forlagsredaktør i Cappelen i fire år. Hun bodde i en leilighet sentralt i Oslo, hadde lange dager i det som var drømmejobben, likte å trene etter jobb og hadde et stort nettverk som hun var sammen med på fritiden. Livet var godt. Ragnhild nøt å leve.

I desember 2004 merket Ragnhild at formen ikke var som før. På nyttårsaften besvimte hun i dusjen, og bestemte seg for å bli hjemme. Etter jul hanglet hun mer og mer. 

– Jeg skulle ha skjønt at noe var galt, men det er lett å være etterpåklok, sier Ragnhild Mork (47), som nylig ga ut boka «Slagdama». Hun kommer opprinnelig fra Brattvåg på Sunnmøre, men har bodd i Oslo siden 1989. 

LES OGSÅ: Halvparten av disse hjerneslagene kan forhindres

Mistet synet 

En fredag etter jobb i februar 2005 drar Ragnhild på byen med en venninne. Det er god stemning, de drikker drinker og koser seg da Ragnhild plutselig mister synet på det høyre øyet. Etter fem minutter kommer det tilbake. Venninnen ber henne dra på legevakten, men Ragnhild sier nei. Hun beroliger venninnen med at hun skal ta kontakt med fastlegen over helgen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer