Jan Thomas

- Jeg skulle ønske foreldrene mine hadde drukket mindre

Jan Thomas assosierer alkohol med elendighet, utroskap og slåssing, og har aldri frivillig gått inn på polet.

NY MANN: – Jeg skal ikke ha noen medalje for å ha sluttet med Botox, men jeg ville være sunnere, sier Jan Thomas. FOTO: Truls Qvale. Hår, make up og styling: Liv Frøshaug
NY MANN: – Jeg skal ikke ha noen medalje for å ha sluttet med Botox, men jeg ville være sunnere, sier Jan Thomas. FOTO: Truls Qvale. Hår, make up og styling: Liv Frøshaug Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En gang i året kom det koreanere til Austevoll for å fiske størje. Denne øya utenfor Bergen der Jan Thomas bodde hele sin barndom. Jan, eller Janemann som moren kalte ham, så på gjestearbeiderne og tenkte: Kan man også se slik ut?

Det var ikke mangfoldets tid. Vestlandet på 70-tallet var svart-hvitt-tv med én kanal, det var bolleklipp, hjemmesydde klær, og betegnelsen «alminnelig» var det største komplimenten en kunne få.

Her løp Jan (den gang Jan Bertin Østervold) rundt og fantaserte. Han ville heller gre håret til jentene enn å spille fotball. Han sang Abba-låter sammen med to venninner med børster som mikrofoner. Og han løp i skogen. Gjerne alene. «Jan er Jan», sa de voksne, men gay eller homo var ord han aldri hadde hørt eller visste betydningen av.

– Jeg kjente at jeg var tiltrukket av gutter, men det trodde jeg alle var. Jeg tenkte ikke noe videre over det.

LES OGSÅ: Jan Thomas om sin sosiale angst: - Dette monsteret kommer med mange ansikter

- Er du gutt eller jente?

Dette var før «Dynastiet» kom på tv, før flyttingen til Skien og første dag på Gulset ungdomsskole, der spørsmålet som møtte Jan Thomas, var: «Er du gutt eller jente?» Det var før han slo gjennom som kvinnemodell i Tyskland, før Hollywood, før hjemkomsten til Norge, der han ble tabloidavisenes yndling. Det var før han fylte ansiktet med Botox, før millionene rant inn og han kunne begynne å forflytte seg fra A til B i en nytrimmet Porsche. Og det var lenge før han sammen med Einar Tørnquist la Norge under seg som ett rike av Jan Thomas-elskende kvinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer