Barnløshet:

- Jeg sluttet på p-pillen og trodde naivt på full klaff

Hege Paulsen (40) følte hun kom til å dø hvis hun ikke fikk barn. Etter seks år og ti mislykkede prøverørsforsøk, har det endret seg.

BARNLØS: Lenge lurte Hege Paulsen på om livet var verdt å leve hvis hun ikke fikk barn. FOTO: Astrid Waller
BARNLØS: Lenge lurte Hege Paulsen på om livet var verdt å leve hvis hun ikke fikk barn. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

– Jeg ble helt tussete da jeg ble tante som 19 åring, og besøkte niesen min minst annenhver dag det første året. Men egne barn skulle jeg ikke ha. Jeg ville leve det gode liv med venner, hunder og rødvin, ler Hege.

Vi treffer henne hjemme i den lune leiligheten i utkanten av Oslo, der tett snøvær skjuler det som vanligvis er en storslagen utsikt.

– Men alt forandret seg da jeg traff Glenn.

Samboeren, Glenn Fenger (43) er bortreist da vi er på besøk, men han har lest saken og godkjent at den publiseres i KK. Det er bare to uker siden paret kom hjem fra et opphold på en fertilitetsklinikk i Athen. Det er for tidlig å si om behandlingen de fikk der vil gi resultater. Hege vil ikke gi opp håpet, og forteller mellom tårer og latter om håp, usikkerhet og sorg, men også om evnen til å tenke nytt.

LES OGSÅ: Frivillig barnløshet: Så du liker ikke barn?

Ett av seks par sliter

– Det å få barn er det største som kan skje et menneske, sier gynekolog Liv Bente Romundstad, som jobbet på fertilitetsseksjonen på St. Olavs i 13 år.

Hun drømte om å starte egen fertilitetsklinikk for å få bedre tid til pasientene og bruke mindre tid på administrative oppgaver. I januar 2015 ble Spiren åpnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer