Kristin Gjelsvik:

- Jeg snakker med jenter som sparer konf-pengene til plastiske operasjoner

Blogger Kristin Gjelsvik langer ut mot bloggkolleger og et skjønnhetstyranni hun mener er i ferd med å ødelegge en hel generasjon unge jenter.

STERKE MENINGER: Blogger Kristin Gjelsvik mener det er alvorlig at unge jenter utsettes for et helt uoppnåelig skjønnhetsideal, som kun er mulig via operasjoner. FOTO: Dennis Poppe Thorsen
STERKE MENINGER: Blogger Kristin Gjelsvik mener det er alvorlig at unge jenter utsettes for et helt uoppnåelig skjønnhetsideal, som kun er mulig via operasjoner. FOTO: Dennis Poppe Thorsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det er helt sprøtt å se hvor langt enkelte kan tøye strikken for å klatre seg oppover til topplassering på blogglisten», skriver Kristin Gjelsvik i boka «Bra nok», og fortsetter tiraden:

«For å få en blogg inn på topplisten i 2017 trenger du nemlig ikke gjøre annet enn å legge deg under kniven, kle av deg og sjokkere … Er det ikke trist, spør hun og legger store deler av skylden på bloggere som opptrer som reklameplakater for diverse tilbydere av fillers, botox og rumpeløft»

- Hvorfor har du skrevet denne boka?

- Fordi jeg mener det er et stort samfunnsproblem at vi blir utsatt for et konstant press og utallige påminnelser om at vi ikke ser ut som vi skal, at vi ikke er bra nok som vi er. Unge jenter får et forskrudd syn på eget utseende gjennom reklame og diverse bloggere som normaliserer plastisk kirurgi.

- Jeg har snakket med jenter som sparer konf-pengene sine til plastiske operasjoner, og får meldinger av jenter ned i 8-årsalderen som lurer på hva det er normalt å veie, forteller Kristin til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.