Norges sterkeste kvinne

- Jeg spiste nok opp mot en kilo kyllingfilet om dagen

Janne Grandalen (41) kan smykke seg med tittelen «Norges sterkeste kvinne». I fjor ble hun veganer og føler seg sterkere enn noen gang.

NORGES STERKESTE KVINNE ER VEGANER: Janne forteller til KK at hun ble veganer for omtrent et år siden. FOTO: Privat
NORGES STERKESTE KVINNE ER VEGANER: Janne forteller til KK at hun ble veganer for omtrent et år siden. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

- På det «verste» spiste jeg nok opp mot en kilo kyllingfilet om dagen ja, sier Janne Grandalen fra Grimstad til KK.

Hun snakker om kostholdet hun hadde før hun ble veganer for omtrent et år siden. Da hun kom til et punkt hvor hun hadde spist sin siste kyllingfilet. Mer om det siden. Først litt mer om idrettskarrieren.

Janne har nemlig vunnet konkurransen Norges sterkeste kvinne fem ganger i fire ulike vektkategorier, hun er norgesmester i grep (ulike øvelser som måler grepsstyrken), og i 2014 kunne hun titulere seg som Verdens sterkeste kvinne under 70 kilo.

I tillegg til treningen, som nå dreier seg om Strongwoman-konkurransene holder hun foredrag og jobber i et et innovasjonsselskap, har samboer og er mamma til Saga på tre år. Og så er hun veganer. Sistnevnte gjør henne til en sjelden fugl i eget miljø, som hun betegner som en «ganske kjøttglad gjeng».

- Jeg har trent styrke aktivt i 22 år. I over tjue av dem handlet det meste om å få i seg nok proteiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.