Marie Klåpbakken

- Jeg sto på scenen med brystspreng og 20 ubesvarte anrop

Marie Klåpbakken har klart det som lenge virket litt umulig - å leve av felespill. Men det har krevd sine offer.

FØLGER DRØMMEN: Sjongleringen mellom et uglamorøst og travelt småbarnsliv til sceneshow, musikk og publikum kan til tider være tøff for feleartist Marie Klåpbakken. FOTO: Rune Soltvedt
FØLGER DRØMMEN: Sjongleringen mellom et uglamorøst og travelt småbarnsliv til sceneshow, musikk og publikum kan til tider være tøff for feleartist Marie Klåpbakken. FOTO: Rune Soltvedt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg føler alltid jeg blir fremstilt som den snille, joviale dama, men jeg har en tøff side også. Jeg er litt fighter - småbarnsmamma som følger drømmene sine, det er ikke bare bare.

Marie Klåpbakken jobber som musiker på fulltid og er mye borte fra familien, faktisk rundt 150 reisedøgn i året. Det innebærer savn, en god dose dårlig samvittighet og litt slit.

Du har sikkert sett henne et eller annet sted; med et smittende smil, et vinnende vesen og som en hardtarbeidene feleartist har Marie Klåpbakken (35) gjort seg godt bemerket de siste årene.

Hun startet med fiolin allerede som 11-åring. Da hadde hun stått på venteliste på kulturskolen altfor lenge og hatt et lite girl crush på Secret Garden-fiolinist Fionnuala Sherry.

Hjemme i stua hos foreldrene sine studerte hun de proffe felespillerne opp og ned i mente. Hva var det som gjorde at de var så gode? Én dag skulle hun også bli like god, og interessen økte i takt med alderen.

En naturlig vei

- È kjem jo frå Vinstra, sier hun på bred gudbrandsdalsk før hun fortsetter:

- Det eneste stedet i Norge hvor folkemusikk er en studieretning du kan velge på videregående, så det ble en veldig naturlig vei for meg å gå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer