Livet

- Jeg tenker det er så uendelig trist at vi lever i en verden som konstant viser hvor lite vi jenter er verdt

Komiker Trine Lise Olsen går hardt ut mot at Terje Søviknes er tatt inn i den politiske varmen igjen.

TRINE LISE OLSEN: Komiker og foredragsholder Trine Lise Slettås Olsen (41) reagerer sterkt på at Søviknes nå er blitt hyret inn som ny olje- og energiminister i den norske regjeringen. Tidligere i år skrev hun en kronikk kronikk om voldtekt i Aftenposten, som skapte sterkt engasjement. Nå gjør hun det igjen med et innlegg på sosiale medier. Foto: Aftenposten via NTB Scanpix
TRINE LISE OLSEN: Komiker og foredragsholder Trine Lise Slettås Olsen (41) reagerer sterkt på at Søviknes nå er blitt hyret inn som ny olje- og energiminister i den norske regjeringen. Tidligere i år skrev hun en kronikk kronikk om voldtekt i Aftenposten, som skapte sterkt engasjement. Nå gjør hun det igjen med et innlegg på sosiale medier. Foto: Aftenposten via NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 20. desember ble det kjent at statsminister Erna Solberg (55) har utnevnt Per-Willy Amundsen (45), Frank Bakke-Jensen (51) og Terje Søviknes (47) til nye statsråder - som henholdsvis justis- og beredskapsminister, Europaminister og olje- og energiminister. Sistnevnte valg vekker oppsikt blant store deler av befolkningen. I 2001 trakk Søviknes seg nemlig fra alle rikspolitiske verv etter at det ble kjent at han hadde hatt seksuell omgang med en 16 år gammel jente etter et landsmøte i Fremskrittspartiets Ungdom, skriver BA.

LES OGSÅ: To svensker hylles som helter - stoppet grotesk voldtekt under amerikansk studentfest

En av de som reagerer er komiker og skuespiller Trine Lise Slettås Olsen (41). Tidligere i år skrev hun en kronikk om voldtekt i Aftenposten som skapte stort engasjement, og nå har hun, i et innlegg på sin private Facebook-profil, gått hardt ut mot at Søviknes er tatt inn i den politiske varmen igjen:

«Jeg ser mange som reagerer med å forsvare Søviknes med tid, tilgivelse, folkedomstol etc. Venner på Facebook, statsråd og andre politikere. Jeg tenker at det er så uendelig trist at vi lever i en verden som konstant viser hvor lite vi jenter er verdt. Jeg tenker at rausheten jeg vil vise er til 16-åringen som gikk gjennom dette og ble dysset ned. Hun ble tråkket på av sine egne, en hel maktelite satt og forsvarte han og partiet sitt i stedet for å forsvare og beskytte henne. Og for hva? Sannheten kom frem og da måtte de late som om de ikke visste det. Saken ble henlagt på én dag. Han tok bare noen steg tilbake... eller til Trøndelag, siden blitt slått opp i aviser om ny kjærlighet og hyllet som lokalpolitiker. Hvordan har det vært for henne?

Det gir meg frysninger at dette valget fra statsminister Erna skjer samme år som Andrea Voll Voldum får «Jenteprisen» for sitt mot! 

«Tror dere hun har glemt, tror dere hun syns det er kult og trygt at landets regjering har glemt? Hadde vært fint om noen gang, ÉN gang, så ville ikke folk glemme at det noen gang faktisk var ordentlige konsekvenser for å forgripe seg på jenter! At det i hvert fall ikke var plass til dem i regjeringen...da har du mistet den sjansen...og ja, for alltid! Han var gift og like gammel som de i Hemsedal-saken da dette skjedde. Det gir meg frysninger at dette valget fra statsminister Erna skjer samme år som Andrea Voll Voldum får «Jenteprisen» for sitt mot! Skal én av de mennene få en plass i regjeringa om 16 år? Har vi glemt 2016 da? De ble jo aldri dømt! Men hvis Norge vil glemme, så vil jeg huske! Og når media kaller det en sexskandale som om det var en Bill Clinton-greie....SÅ vil jeg minne Norge på at å skjenke mindreårige og å utnytte dem, er overgrep!».

Onsdag formiddag hadde innlegget fått rundt 500 «likes», og er blitt delt over 100 ganger.

LES OGSÅ: Voksne mener det er skadelig å snakke med barn om overgrep

ERNAS MENN: Statsminister Erna Solberg med nyutnevnte statsrådene Frank Bakke-Jensen (t.v), Per-Willy Amundsen (nr.2 f.h) og Terje Søviknes (t.h) på Slottsplassen etter statsråd på Slottet 20. desember.  Foto: NTB Scanpix
ERNAS MENN: Statsminister Erna Solberg med nyutnevnte statsrådene Frank Bakke-Jensen (t.v), Per-Willy Amundsen (nr.2 f.h) og Terje Søviknes (t.h) på Slottsplassen etter statsråd på Slottet 20. desember. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Terje Søviknes har selv kommentert hendelsen fra 2001 etter at han denne uken ble valgt som ny olje- og energiminister.

– Jeg har angret hver dag. Det er en krevende sak som alltid vil være der, men jeg håper folk kan se jobben jeg har gjort og jobben jeg skal gjøre, sa Søviknes, ifølge NRK, da nyheten om hans nye verv ble kjent.

Vi gjør oppmerksom på at vi har fått tillatelse av Trine Lise Slettås Olsen til å publisere innlegget.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer