Turia Pitt:

- Jeg tenker ikke lenger dette er noe jeg må, men noe jeg får lov til

Slik har mammarollen forandret brannoffer Turia Pitt.

TURIA PITT: På Instagram deler australske Turia Pitt bilder fra sin nye tilværelse som mor. I 2011 ble hun brannskadet på 65 prosent av kroppen som følge av en skogbrann under et ultramaraton i Australia. Foto: Skjermdump fra Instagram
TURIA PITT: På Instagram deler australske Turia Pitt bilder fra sin nye tilværelse som mor. I 2011 ble hun brannskadet på 65 prosent av kroppen som følge av en skogbrann under et ultramaraton i Australia. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

I september 2011 opplevde den australske fitnessentusiasten og tidligere modellen Turia Pitt (30) sitt livs mareritt da hun under et ultramaraton i Kimberley ble overrasket av en skogbrann - som førte til at hun ble fanget og forbrent på over 65 prosent av kroppen. Det var et uforutsett vindskifte som gjorde at skogbrannen blusset opp.

Som følge av ulykken måtte hun blant annet amputere fire fingre fra venstre hånd og tommelen på høyre hånd. Det er nå gått syv år siden ulykken, og mye har skjedd i livet til Turia Pitt.

Hun har hele veien hatt støtte av barndomsvennen og kjæresten Michael Hoskin, som sa opp jobben som politimann for å våke over sin syke kjæreste etter ulykken. De to ble et par kort tid før den fatale skogbrann-ulykken, og forlovet seg i 2015.

LYKKELIGE: Barndomsvennen og kjæresten Michael Hoskin har vært en enorm støtte for Turia Pitt. I 2015 forlovet de to seg, og i dag er de foreldre til sønnen Hakavai Hoskin. Foto: NTB Scanpix
LYKKELIGE: Barndomsvennen og kjæresten Michael Hoskin har vært en enorm støtte for Turia Pitt. I 2015 forlovet de to seg, og i dag er de foreldre til sønnen Hakavai Hoskin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da Hoskin for to år siden fikk spørsmål fra CNN om han noen gang hadde tenkt tanken på å gi opp forholdet etter ulykken, og gå videre med livet sitt, svarte den tidligere politimannen bastant:

- Jeg forelsket meg i sjelen hennes. I karakteren hennes.

I fjor sommer kunne kjæresteparet dele en svært gledelig nyhet med venner og familie - og ikke minst til Turias mange følgere på sosiale medier - nemlig at paret venter sitt første barn sammen.

Den lille krabaten ble født i desember og har fått det klingende navnet Hakavai Hoskin. På sosiale medier, og på bloggen sin TuriaPitt.com, deler hun stort og smått fra livet som småbarnsmor, og i et personlig innlegg forteller hun hvilke erfaringer hun har gjort seg som mor over de siste tre månedene.

Én av de tingene hun har erfart er at det i det lange løp handler om å være til stede i nuet. «Jeg tenker ikke lenger dette er noe jeg må, men noe jeg får lov til», skriver hun til et bilde hun har lagt ut av seg selv og sønnen Hakavai.

I et innlegg på bloggen datert 20. januar 2018 utdyper hun:

«Jeg har lyst til å fortelle deg en liten ting. Når du jobber hardt mot det målet du har satt deg dette året, så vil jeg at du ikke skal prøve å ta vann over hodet. Når alt føles for overveldende, eller når livet virker stressende og rotete, så trekk pusten. Det eneste du egentlig kan gjøre, og som du trenger å gjøre, er å fokusere på nettopp dette øyeblikket du befinner deg i, og det lille steget du kan ta i dag. Resten følger etter. Og det er sant: alt kommer til å ordne seg».

LES OGSÅ: Innbruddet som fikk fatale konsekvenser - doktor William A. Petits kone og to døtre ble drept i familiehjemmet

Ønsker ikke lenger snakke om selve brannulykken

Siden ulykken i 2011 har Turia Pitt gjennomført over 200 operasjoner som følge av brannskadene, og ligget til sammen to år på sykehus. I ettertid har hun saksøkt arrangørene bak Kimberley Ultramarathon, og i mai 2014 ble partene enige om et forlik uten innblanding av Høyesterett.

Nå konsentrerer hun seg om mammarollen, i tillegg til at hun reiser rundt og holder motivasjonsforedrag. Men i november i fjor fortalte hun i et innlegg på bloggen at hun nå ikke lenger kommer til å snakke om selve brannen - rett og slett fordi det kjeder henne.

«Jeg kan snakke om rehabiliteringsprosessen, jeg kan snakke om de tingene jeg har oppnådd siden og alt jeg har erfart underveis, men jeg kommer ikke til å snakke om selve brannen. Det er ikke fordi at det opprører meg, men bare fordi at jeg føler at det å snakke om det rett og slett kjeder meg. Se for deg at det blir gjort innbrudd i huset ditt, og seks år senere er folk fremdeles nysgjerrige på øyeblikket hvor du låste deg inn og så at alle tingene dine var borte. Da du måtte fylle ut politirapporter, kontakte forsikringsselskapet ditt og alt papirarbeidet som følger med. Da du måtte installere alarm og kjøpe ny TV. Du hadde blitt utrolig lei av å fortelle den historien om og om igjen, ikke sant?».

Turia Pitt med kjæresten Michael Hoskin før ulykken:

I still love zinc. Oh and Michael! @michael_hoskin #LakeArgyle #Kimberlies

Et innlegg delt av Turia (@turiapitt)

I 2015, samme år som Turia og Michael forlovet seg, fortalte hun i et intervju med australske ABC at hun ikke forstår når folk gir uttrykk for at hun har et mindreverdig liv på grunn av brannskadene:

- Noen mennesker finner det bisarr at jeg liksom skal ha et bra liv, men livet mitt er helt fantastisk! Jeg har en fantastisk partner, gode venner og en utrolig familie. Jeg bor i Ulladulla, et av de beste stedene i Australia. Så når folk sier at de synes synd på meg så forstår jeg dem ikke. Jeg synes ikke synd på meg selv i det hele tatt.

- For meg handler det om å vise verden at selvtillit er jevnstilt med skjønnhet. Det er så mange kvinner der ute som er fantastisk vakre, men som ikke har selvtillit, og til slutt er det nettopp dét som får deg til å bukke under, mener hun.

STERK DRIVKRAFT: Høsten 2016, fem år etter brannen, fullførte Turia Pitt konkurransen Ironman World Championship Triathlon i Kailua-Kona på Hawaii. Foto: NTB Scanpix
STERK DRIVKRAFT: Høsten 2016, fem år etter brannen, fullførte Turia Pitt konkurransen Ironman World Championship Triathlon i Kailua-Kona på Hawaii. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Casey Anthony beskyldt for å ha drept datteren (2): - Jeg sover godt om natten

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer