Sønnen Sivert tok selvmord

– Jeg tenker på ham hele tiden

Dagen før Sivert tok sitt eget liv, bare 20 år gammel, hadde han sendt inn et bokmanus til et forlag. – For Sivert var skrivingen meningen med livet, sier Tove Langsveen (56) om sønnen hun mistet.

STORT SAVN: Tove mistet sønnen Sivert da han var 20 år gammel. På sønnens PC fant Tove mange av tekstene hans. – I starten syntes jeg det var trist å lese. Nå synes jeg det er godt å ha blitt kjent med tankene hans. Det går ikke en dag uten at Sivert blir nevnt i en eller annen sammenheng, sier Tove Langsveen. Foto: Ellen Jarli
STORT SAVN: Tove mistet sønnen Sivert da han var 20 år gammel. På sønnens PC fant Tove mange av tekstene hans. – I starten syntes jeg det var trist å lese. Nå synes jeg det er godt å ha blitt kjent med tankene hans. Det går ikke en dag uten at Sivert blir nevnt i en eller annen sammenheng, sier Tove Langsveen. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Gausdal, 8. februar 2017: Tove kommer hjem fra kveldsvakt som hjelpepleier. Hun sender en melding til sønnen Sivert på Messenger, og spør om hvordan turen tilbake til Trondheim har gått. Hun har vært litt urolig for ham etter at han dro tilbake til studenthybelen sin samme morgen.

«Det har gått fint», svarer sønnen. Tove forteller at hun skal ha et par dager fri, og spør om hun kan komme på besøk. Sivert svarer ikke på spørsmålet, men Tove ber ham tenke på det til neste dag, sånn at de kan planlegge. Så deaktiverer han plutselig Facebook-profilen sin. Tove prøver å ringe han på mobilen, men den er avskrudd.

Legevakten

I desperasjon kontakter Tove legevakten for å få hjelp, men mens hun venter på tilbakemelding på hva de kan gjøre, så kommer Facebook-profilen tilbake. Tove skriver til sønnen at hun har prøvd å nå han. Han svarer at telefonen ikke fungerer. De skriver litt, og etter hvert skriver Tove god natt og at hun er glad i sønnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.