CRPS

- Jeg tenkte at det var billigere med begravelse

Kari Olstad (20) visste at behandlingen i USA kunne gi henne livet tilbake, men hun hadde ingen garanti.Og det kostet 700.000 kroner.

CRPS: Smertetilstanden gir ekstreme smerter. Til slutt ble det så ille at Kari var avhengig av rullestol. Foto: Ida Bergersen
CRPS: Smertetilstanden gir ekstreme smerter. Til slutt ble det så ille at Kari var avhengig av rullestol. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Det hele startet på en treningssamling på Narvikfjellet i 2018. Det var april måned, og helt på tampen av sesongen. Snøen var råtten, og forholdene dårlige. Kari Olstad (20), som var aktiv slalåmutøver, skulle bare kjøre ned bakken én siste gang, i den siste konkurransen.

Kari, som på dette tidspunktet var 16 år, falt og slo seg på høyresiden av kroppen. Hun ble kraftig forslått, men MR viste at hun ikke var alvorlig skadet. Hun hadde hatt mer ekstreme fall tidligere, og slo seg til ro med at det ville gå seg til med tiden. Istedenfor fikk hun mer og mer smerter.

KK møter Kari hjemme, i hybelen hennes på Gjøvik, i starten av desember. Hun har nylig satt frem juletreet, og pyntet til jul. TV-en står på i bakgrunnen, og snøen laver ned utenfor.

Kari tar oss tilbake til tiden etter fallet i slalåmbakken: Hun kom inn på skolen hun hadde søkt på, alpinlinja ved Narvik videregående skole. Men det skulle vise seg at hun kom til å tilbringe flere dager innlagt på sykehus, enn på skolebenken.

Første smerteanfall

To-tre måneder etter ulykken, fikk hun sitt første smerteanfall. Da hadde hun nylig flyttet for seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer