Silje Hvarnes

- Jeg tenkte at han måtte ha en slags skjult agenda

Silje Hvarnes (43) forteller om det første møtet med kjæresten: - Jeg ble helt slått i bakken.

SILJE HVARNES: Silje sammen med kjæresten, André Hytten, og hunden Synne. Foto: Ida Bergersen
SILJE HVARNES: Silje sammen med kjæresten, André Hytten, og hunden Synne. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Silje Hvarnes (43) ble kjent over natten da hun deltok på Farmen i 2008, og attpåtil ble første kvinnelige vinner av reality-suksessen. Det ble ikke noe mindre oppmerksomhet rundt jenta fra Horten, da det ble kjent at hun og Farmen-programleder Gauta Grøtta Grav var blitt et par.

De to giftet seg og fikk to døtre, før de gikk hvert til sitt i 2017.

Nå kan Silje avsløre at mye har skjedd de siste årene, mens hun har ligget lavt i terrenget: Hun har funnet kjærligheten på ny, med André Hytten (43), og de har hatt et felles prosjekt de siste to årene: Å bygge hytte.

- Vi er skikkelig hyttemennesker begge to, sier hun muntert.

- Det er ikke tilfeldig at han heter Hytten?

Både Silje og André ler godt.

- Jeg kaller meg Hyttenfrue, sier Silje, og de gjenkjennelige smilehullene kommer til syne.

- Men det er hovedsakelig på Instagram, altså.

HERR OG FRU HYTTEN: Paret er like forelsket nå, som de var da de møtte hverandre. Foto: Ida Bergersen
HERR OG FRU HYTTEN: Paret er like forelsket nå, som de var da de møtte hverandre. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Farmen-hytte nummer to

Det er 15 år siden Silje vant Farmen, og ble premiert med både bil og hytte. I 2009 sto Farmen-hytta klar, men det føltes ikke helt riktig. Avstanden til hytta var litt i lengste laget, og Silje følte seg ikke helt hjemme. Det er annerledes nå, kan hun fortelle.

- Jeg solgte den første hytta i 2012. Nå har vi endelig noe som er vårt – sammen. Jeg kjenner at dette føles riktig, sier Silje, og smiler til André.

De to bor nemlig hver for seg, knappe 20 minutter i bil fra hverandre. Derfor er hytta et slags felles hjem, hvor de kommer til å tilbringe mye tid.

KK er blant de aller første gjestene på den flunkende nye hytta. Familien har knapt rukket å tilbringe en natt der, før vi kommer på besøk, og får en omvisning. Det er ikke vanskelig å forstå at paret er fornøyd med hytta, som ligger på Blefjell med panoramautsikt over fjellene. Man kan nesten se helt til Gaustatoppen fra stuevinduene.

Silje gløder, og forteller engasjert om hytteprosessen. Mens omvisningen pågår, forteller Silje hva som gjenstår. Utsiden skal males, og oppbevaringsmulighetene må bli flere: De er som regel seks personer i hytta, da begge har to barn hver (to som snart er 11, ei som snart er 13 og ei som snart fyller 15 år), og da trengs det litt plass for å romme blant annet 24 par sko. Alle skal jo ha hvert sitt par av slalåmstøvler, skistøvler, vintersko og tøfler.

Og så har de ikke fått internett ennå, noe tenåringene synes er litt kjipt.

Silje forteller at hun blir smågæren av rot – hun trives veldig godt med å ha det ryddig rundt seg. Og André innrømmer at han har latt henne ta styringen når det gjelder interiøret: Hun bestemmer hva de skal ha, og han monterer.

MÅ HA ORDEN: Silje er et ordensmenneske, og er nøye på interiør. Foto: Ida Bergersen
MÅ HA ORDEN: Silje er et ordensmenneske, og er nøye på interiør. Foto: Ida Bergersen Vis mer

En tung tid

43-åringen er på et helt annet sted nå, enn tilbake i 2017. Tiden etter bruddet med Gaute var tung. Ekteskapet gikk ikke på skinner mot slutten, og hun orket ikke tanken på å innlede et forhold til en ny mann.

- Planen min var å finne meg selv, og sørge for at barna hadde det bra. Fokuset var å lande i Horten igjen. Det var så deilig å komme hjem – jeg var så glad.

Da en venn av Silje fortalte at han hadde en singel kompis han trodde kunne passe til henne, sa hun blankt nei. Men denne bonden, som André først ble kalt fordi han bor på gård, ble et tema igjen noen måneder senere. Deres felles venn fungerte som en slags Kirsten giftekniv, og hadde invitert dem begge på kaffeslabberas. Som en slags blind date.

- Jeg freaket ut skikkelig. Jeg hadde jo aldri møtt denne mannen, og ante ikke hvem han var. Jeg så for meg at det ville bli kjempekleint!

Tok saken i egne hender

Silje visste hva han het til etternavn, og hvilket firma han jobbet for. Hun søkte ham opp, og endte opp med å sende melding på Facebook.

- Det er veldig ulikt meg, men jeg bare kastet meg ut i det, forteller hun.

Hun spurte André om det var han som også var invitert på kaffe. Da han kunne bekrefte det, spurte hun om de skulle møtes samme kveld.

Herr Hytten hadde mye å gjøre den dagen, så de rakk ikke å møtes før halv ti på kvelden. Silje husker godt øyeblikket da døren åpnet seg foran henne, og hun fikk se hvem denne mannen faktisk var. Og der sto han, med sine 192 centimeter, sommerbrun og godt trent. Trolig med det samme, lune smilet han har i dag.

KJÆRLIGHET VED FØRSTE BLIKK: Paret innså raskt at det var meningen at det skulle bli de to. Foto: Ida Bergersen
KJÆRLIGHET VED FØRSTE BLIKK: Paret innså raskt at det var meningen at det skulle bli de to. Foto: Ida Bergersen Vis mer

- Jeg ble helt slått i bakken. Han er en skikkelig mann, liksom.

De to gikk tur langs kysten, og ble sittende på en benk og prate under stjernehimmelen. Brått ble klokka halv to på natta.

- Etter den dagen, var vi sammen nesten hver dag, smiler Silje.

Husket Silje godt

André kjente igjen Silje fra Farmen – han hadde fått med seg alle episodene av både Farmen og Villdyrlegen, og var allerede sjarmert før de møttes.

- Jeg har alltid tenkt at Silje er en veldig flott dame. Noen mennesker stikker seg ut som gode folk på TV, men det er jo ikke alle som er sånn i virkeligheten. Men jeg merket gjennom TV-skjermen at Silje viste mye godhet.

Ettersom Silje nylig hadde flyttet inn i nytt hus, var det mye som måtte fikses. I starten var André litt redd for at han bare ble utnyttet. Foran barna ble han først omtalt som «han som fikser vaskemaskinen». Begge to ler godt når de tenker tilbake på det.

- Jeg var veldig nøye med å holde forholdet hemmelig så lenge som mulig. Jeg orket ikke spekulasjoner i media etter alt styret fra forrige brudd, sier Silje.

- Vi var jo knapt ute av huset, svarer André.

- Jeg var litt paranoid, ja. Å ha media på nakken tar så mye energi, jeg var ikke klar for det i det hele tatt, sier hun.

Klar for å offentliggjøre forholdet

Da forholdet ble seriøst, for fire og et halvt år siden, ble paret etter hvert introdusert for hverandres barn. De var veldig nøye på å gå frem på riktig måte, og ikke forhaste seg.

- Det viktigste for oss er barna. Heldigvis går barna våre godt overens, og det er jo ikke noe man skal ta for gitt, sier Silje.

FAMILIETID: Både Silje og André har to barn fra tidligere forhold. Foto: Ida Bergersen
FAMILIETID: Både Silje og André har to barn fra tidligere forhold. Foto: Ida Bergersen Vis mer

- Og hvorfor ønsker du å offentliggjøre forholdet nå?

- Jeg kjenner at jeg er klar for et nytt kapittel, og det føles riktig nå som vi har hytta sammen, og vi vet at det er oss. Det er så trygt og fint, forklarer Silje.

Begge to er familiekjære, og ser frem til å ta imot familie og venner på hytta. Å ha et gjesterom, og flere sovesofaer, er veldig viktig slik at de kan ta imot overnattingsgjester.

GJESTEROM: Paret ser frem til å ha mange overnattingsgjester, og Silje forteller at hun er veldig opptatt av at gjestene skal få sove i gode senger. Foto: Privat
GJESTEROM: Paret ser frem til å ha mange overnattingsgjester, og Silje forteller at hun er veldig opptatt av at gjestene skal få sove i gode senger. Foto: Privat Vis mer
STUE: I stua er det store vinduer som slipper inn masse lys. Foto: Privat
STUE: I stua er det store vinduer som slipper inn masse lys. Foto: Privat Vis mer
EGNE "BULER": Alle barna har hver sin seng, i hver sin bule, med egen TV-skjerm. Foto: Ida Bergersen
EGNE "BULER": Alle barna har hver sin seng, i hver sin bule, med egen TV-skjerm. Foto: Ida Bergersen Vis mer

For godt til å være sant

Silje forteller at hun gikk inn i forholdet med en slags skepsis. Kunne det være ekte? Var det for godt til å være sant?

- Jeg kunne ikke skjønne at han bare ville meg godt. At han aldri nølte meg å hjelpe meg, og at han alltid satte alle andre foran seg selv. Jeg tenkte at han måtte ha en slags skjult agenda.

EN MENING MED ALT: Silje tror det var en mening med alt - at det skulle bli henne og André. Foto: Ida Bergersen
EN MENING MED ALT: Silje tror det var en mening med alt - at det skulle bli henne og André. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Det tok tid å bygge opp tillit. Lang tid, forklarer Silje.

- Etter bruddet hadde jeg mistet meg selv litt. Men så kom André, og jeg innså at det var en mening med alt.

Silje er full av lovord om kjæresten, og selv om de har vært et par i flere år, ser de fortsatt nyforelskede ut. André holder heller ikke tilbake lovord om kjæresten.

- Hun utstråler godhet, er tvers igjennom god mot alle, og tar vare på folk rundt seg. Og så skjønte jeg etter hvert at hun ikke bare trengte en handyman – da vi begynte å reise på turer sammen forsto jeg at begge ønsket det samme.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer