Livmorhalskreft

– Jeg tenkte: «Herregud, hva har jeg gjort mot meg selv?»

Kathrine var 30 år og hadde ny kjæreste. Så fikk hun den ubegripelige beskjeden.

LIVET SNUDD: Katrine var bare 30 år da hun fikk beskjeden som endret alt. FOTO: Privat
LIVET SNUDD: Katrine var bare 30 år da hun fikk beskjeden som endret alt. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Katrine Karlsrud har nettopp tatt en pause i jobben som personlig trener for å snakke med KK. Hun er atletisk og sterk, og snakker med ro og trygghet. For hun vil så gjerne dele sin historie. Ønsket hennes er å advare andre om hvor ille det kan gå, og hvor lite som skal til for å unngå å havne der hun gjorde.

Livet gikk i 110

Katrine er født i Harstad men har bodd store deler av livet i utlandet. Pappa jobbet som sivilingeniør, og som barn bodde Katrine i Karibia og gikk på skole blant annet på Barbados og Bahamas. Hun var en aktiv jente, og den sporty livsstilen tok hun med seg da hun flyttet hjem til Norge og begynte å studere på BI, og senere på Idrettshøyskolen.

I tjueårene gikk det i ett, med skole, jobb, trening, reiser og venner. Ja, så hurtig gikk det, at det ikke var før Katrine nærmet seg 30 år, og nettopp hadde blitt sammen med kjæresten Jens, at hun for første gang gikk til gynekolog. Frem til da hadde celleprøve liksom ikke vært noe hun hadde prioritert. Men nå tvang seg frem.

– Jeg hadde sporadiske blødninger i forbindelse med samleie og av og til etter trening, og det er jo ikke normalt, forteller Katrine Karlsrud (32)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer