Ulykke i fjellet

- Jeg tenkte på den lille i magen, som kanskje aldri skulle få treffe pappaen sin

Gravide Karoline opplevde sitt livs mareritt da hun fikk beskjed om at ektemannen hadde vært utsatt for en brutal ulykke i fjellet.

ULYKKE I FJELLET: Karoline Teien Blystad trodde hun skulle miste ektemannen Jørgen Teien Blystad, etter en fallulykke i Hurrungane i Jotunheimen i 2020. Dette bildet er tatt ved en annen anledning. I bæremeisen er lille Brede. FOTO: Privat
ULYKKE I FJELLET: Karoline Teien Blystad trodde hun skulle miste ektemannen Jørgen Teien Blystad, etter en fallulykke i Hurrungane i Jotunheimen i 2020. Dette bildet er tatt ved en annen anledning. I bæremeisen er lille Brede. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

I den nye NRK-podkastserien SOS Nødtelefonen, blir vi som lyttere med i kulissene når uhell og ulykker inntreffer, og man blir nødt til å kontakte nødsentralene 110, 112 eller 113.

I episode fire, som har fått tittelen Fallet fra Hurrungane, er vi flue på veggen den dramatiske dagen 19. august 2020 da uhellet inntreffer Jørgen Teien Blystad (34) og kompisen Espen Mikkelsen (37), som er på topptur ved Søre Dyrhaugstind i Jotunheimen.

Bergenseren Jørgen faller 15 meter ned fjellveggen, og en desperat og fortvilet Espen tilkaller hjelp. Han legger merke til at kompisen er hardt skadd ved hodet, og at foten nærmest er blitt knust i fallet.

På Blommenholm i Sandvika sitter Jørgens gravide kone Karoline (35) på hjemmekontor, og får sjokk når hun leser en nyhetsmelding om at noen har fått en steinblokk over seg i Hurrungane. Hun mistenker med én gang at noe er fryktelig galt.

En telefon til Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) bekrefter de vonde mistankene hennes; det er ektemannen Jørgen som er skadet. Tusen tanker svirrer i hodet hennes da hun får beskjeden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer