Årets best kledde mann:

– Jeg trodde aldri at jeg skulle gå i skjørt

Nate Kahungu danset seg til fjerdeplass i «Skal vi danse». Når Norges best kledde kåres, troner han helt på topp.

Nathan «Nate» Kahungu beskriver klesstilen sin som trendy, fargerik og androgyn. FOTO: Astrid Waller
Nathan «Nate» Kahungu beskriver klesstilen sin som trendy, fargerik og androgyn. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Nathan «Nate» Kahungu (26) har uten tvil gjort seg bemerket de siste årene. Vi har sett hans innbydende smil som hjertekaprer i realityserien «Love Island», og vi har ham på øret som humoristisk storsjarmør i P3. I høst har han også imponert stort i «Skal vi danse». Stilen på dansegulvet kan ikke nødvendigvis sammenlignes med antrekkene han kan ses i til hverdags, men de har det til felles at de er showstoppere.

Tittelen som «Årets best kledde mann» er noe Nate tar imot med et av sine velkjente smil. Mote har nemlig alltid vært en stor og naturlig del av livet hans. For Nate er det en ganske personlig affære.

– Dette er utrolig stas! Jeg kler meg jo som regel for å please meg selv, så det at andre også synes at det er stilfullt, er jo alltid kult, sier han.

– Jeg har vært innom pappagutt-fasen, dressjakke og dressbukse-fasen, basic-fasen og så videre, sier Nate, som er programleder i P3. Blazer fra Weekday, skjørt fra Ina Haeselich og veske og sko fra Dr. Martens. FOTO: Astrid Waller
– Jeg har vært innom pappagutt-fasen, dressjakke og dressbukse-fasen, basic-fasen og så videre, sier Nate, som er programleder i P3. Blazer fra Weekday, skjørt fra Ina Haeselich og veske og sko fra Dr. Martens. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Godt humør

Juryen applauderer Nate for kreativ, leken og tidsriktig styling. Selv har han ikke vanskelig for å definere sin egen stil, men understreker at den er i stadig endring.

– Jeg vil beskrive klesstilen min som trendy, fargerik og androgyn, slår han fast og fortsetter:

– Humøret mitt er nok det som påvirker meg mest når det kommer til hvordan jeg skal kle meg. Om jeg føler at jeg kommer til å ha en dårlig dag, tar jeg på meg noe ekstra fint for å føle meg bedre.

Hverdagsuniformen når han sitter i P3-studioet og er «betalt moromann», som han kaller det, lyder som følger: et par baggy jeans, et par Nike Air Jordan-sko, en hvit T-skjorte og en crewneck-genser.

Nate er alltid stilig ute i offentligheten, men når han bare skal slappe av hjemme, kan han godt tone ned antrekkene noen hakk.

– Det går mye i joggedresser og tracksuits, fordi det rett og slett er komfortabelt. Ellers er morgenkåpen også veldig behagelig.

Til tross for at stilen ofte er avslappet både hjemme og ute, er Nate uten tvil glad i å pynte seg. Og det trenger ikke nødvendigvis store justeringer til, mener han.

– En dressbukse er det plagget som lettest kan løfte et antrekk fra å være casual til å bli mer pyntet, tipser han.

– Det samme gjelder tilbehør, for detaljene teller. Det gjelder alt av smykker, øredobber og ringer. Slike ting kan få et antrekk til å gå fra å være «fem av ti» til å bli «ti av ti», understreker han.

Og det er særlig ett tilbehør Nate elsker, nemlig det svarte stoffhodeplagget han stadig er å se i, det som kalles durag.

– Personlig vet jeg ikke hva jeg hadde gjort uten duragene mine. Det er glorien min, sier han.

– Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort uten duragene mine. Det er glorien min, sier Nate om tørklehodeplagget han er så glad i. FOTO: Astrid Waller
– Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort uten duragene mine. Det er glorien min, sier Nate om tørklehodeplagget han er så glad i. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Bærer arven med seg

Når det er sagt, har Nates forhold til stil en dypere forankring enn bare i dagsform og trender. Mote har stått sentralt i både den kongolesiske kulturen han har hjemmefra og i oppveksten i Sarpsborg.

– Jeg har alltid likt å kle meg fint uansett sammenheng og sted, sier Nate og legger til:

– Det har også vært viktig for meg at stilen min alltid har representert meg. Det var sjelden jeg gikk i det «de andre» gikk med, fordi jeg rett og slett ikke følte meg lik dem. Derfor var det viktig for meg at folk skulle kunne se på utsiden hvordan jeg følte meg på innsiden.

Han kan trekke fram flere som inspirerer ham – både gamle og nye moteforbilder. Men inspirasjonen som ligger i bunn, fikk han praktisk talt inn med morsmelken.

– Jeg kommer fra et land med lang historie for herremote, så jeg inspireres absolutt av Kongo og de ulike sapeurene, forteller han.

De kongolesiske sapeurene tilhører det mye omtalte sosietetsfellesskapet La Sape, en forkortelse for det som på engelsk heter Society of Ambiance-Makers and Elegant People. Dette fellesskapet består av vanlige mennesker – historisk sett menn, men i nyere tid også kvinner og barn – som legger stor vekt på og stolthet i å uttrykke seg gjennom mote. De velkledde sapeurene hylles for og får oppmerksomhet for gleden og fargene de bringer til omgivelsene.

I tillegg til denne kulturarven forklarer Nate at han henter stilinspirasjon fra nesten alt rundt seg.

– Om det så er venner, dama, filmer jeg ser, folk jeg følger på Instagram, kunst, graffiti – det kan være hva som helst.

Skal han derimot trekke fram noen konkrete navn, blir det folk fra samtiden. Han ramser opp modell og influenser Luka Sabbat, skuespiller og musiker Jaden Smith og rapper Pharrell Williams.

Og her på hjemmebane er det én Nate mener er «Årets best kledde»-tittelen verdig:

– Nå i senere tid har jeg måtte legge til Alphons Amuri på lista! Jeg vil si at han faktisk er Norges best kledde mann, sier Nate om modellen og influenseren.

– Det var viktig for meg at folk skulle kunne se på utsiden hvordan jeg følte meg på innsiden, sier Nate. FOTO: Astrid Waller
– Det var viktig for meg at folk skulle kunne se på utsiden hvordan jeg følte meg på innsiden, sier Nate. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Første gang i skjørt

Etter å ha bedrevet mye stilutforsking, mener Nate at han har lært en god del både om seg selv og andre.

– Trender kommer og går, og folk vil alltid ha en mening om hva du har på deg. Men til sjuende og sist har det ikke noe å si hva andre mener.

– Noe annet jeg har lært, er at det er mannen som bærer klærne og ikke omvendt. Det er ikke bare å slenge på seg noe mange synes er kult om du ikke føler deg kul i det selv.

Selv mener han at stilen hans er i konstant forandring.

– Jeg har vært innom pappagutt-fasen, dressjakke og dressbukse-fasen, basic-fasen og så videre. Og jeg angrer helt ærlig ikke på noe som helst. For de stilperiodene er grunnen til at jeg har den stilen jeg har i dag – som jeg igjen ikke tror er den stilen jeg kommer til å ha resten av livet.

Da vi spør hva han aldri ville gått i, svarer han ikke så overraskende:

– Man skal aldri si aldri. Jeg sa en gang at jeg aldri kunne gå i magetopp og skjørt. Look at me now! Hvem skulle trodd?

Nettopp skjørt og magetopper er nesten blitt et kjennetegn for Nate den siste tiden. Å utforske og leke seg med det som kalles genderfluid mote – å blande og utfordre de stereotypiske kjønns-uttrykkene – er noe han trives med.

– Det finnes mange kule plagg som er ment for kvinner, og da tenker jeg: «Hvis det er kult på en dame, hvorfor skal det ikke kunne være kult på en mann?» Jeg liker tanken på å bryte med kjønnsnormene som er i samfunnet. Folk må få gå med det de vil.

På «P3 Gull» i 2021 troppet han opp i legglangt, hvitt skjørt og en oversized kardigan. Den uforglemmelige looken trekker han selv fram som et antrekk han husker han følte seg helt rå i.

– Det var første gang jeg hadde på meg et skjørt i offentligheten, og da følte jeg at jeg hadde nådd et eget mål om faktisk alltid å sette mitt eget behov foran andres, uansett hva reaksjonene vil være. Og i tillegg var jo antrekket dritfresht, sier han og smiler.

Til tross for at Nate er både stilsikker og uredd, hender det at også han har en kleskrise. Når Norges best kledde mann ikke aner hva han skal ha på seg, er det én ting som gjelder: såkalt monokrom styling.

– Da er det bare å gå for én farge eller én nyanse av en farge, som et helsvart antrekk eller beige fra topp til tå.

– Et hvilket som helst todelt antrekk er også en sikker vinner, legger Nate til.

Han er tross alt blitt sett i et par gode dresser opp gjennom årene.

– Om jeg føler at jeg kommer til å ha en dårlig dag, tar jeg på meg noe ekstra fint, sier radioverten, som mange har sett i «Skal vi danse» på TV 2 i høst. Topp fra Gina Tricot, lenkekjede fra MadebyMarv og hatt, veske, bukse og sko fra BRGN. FOTO: Astrid Waller
– Om jeg føler at jeg kommer til å ha en dårlig dag, tar jeg på meg noe ekstra fint, sier radioverten, som mange har sett i «Skal vi danse» på TV 2 i høst. Topp fra Gina Tricot, lenkekjede fra MadebyMarv og hatt, veske, bukse og sko fra BRGN. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer