Holly Ringland:

- Jeg trodde aldri noen mann kunne elske meg

Australske Holly Ringland var nedbrutt etter voldelige forhold. Så kjøpte hun enveisbillett til England.

BOKAKTUELL: Holly Ringland er for tiden aktuell med sin debutroman «Alice Harts fortapte blomster». Skriveprosessen har vært vanskelig, ifølge forfatteren. FOTO: Giulia Zonza
BOKAKTUELL: Holly Ringland er for tiden aktuell med sin debutroman «Alice Harts fortapte blomster». Skriveprosessen har vært vanskelig, ifølge forfatteren. FOTO: Giulia Zonza Vis mer
Publisert

I det solide trehuset der veien endte, satt ni år gamle Alice ved skrivebordet sitt like ved vinduet og grunnet på hvordan hun best kunne sette fyr på sin egen far.

Slik lyder den aller første setningen i boken «Alice Harts fortapte blomster», og er den samme setningen som forfatter Holly Ringland skrev for hånd med en fyllepenn i notatboken sin i 2014.

Boken handler om ni år gamle Alice Hart som mister foreldrene sine under grusomme omstendigheter, der hun selv også nesten mister livet. Alice blir derfor nødt til å flytte til farmor June som hun verken har møtt eller hørt om, på en blomstergård som er et tilfluktssted for fortapte kvinner som alle bærer på vanskelige historier. Det er disse, sammen med June, som skal lære Alice blomsterspråket som gjør det mulig å si noe om det som virker umulig å snakke høyt om. De ufortalte historiene som forfølger oss.

Holly trekker flere paralleller mellom boken og sine egne livserfaringer.

LES OGSÅ: - De mest interessante å snakke med vil alltid være kvinner

En livslang drøm

KK møter den australske forfatteren i Oslo sentrum. Holly er kledd i en drøm av en kjole som ligner en blomstereng, og har lange, store dinglende øredobber som klirrer hver gang hun vrir på hodet eller vifter med hendene. Praten går på inn- og utpust. Hun tar oss med tilbake til barndommen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer