Sonja Iren Johnsen:

- Jeg trodde at jeg hadde en sykdom første gang jeg så cellulitter på lårene mine

Sonja Iren Johnsen mener at det er viktig å vise verden at det finnes skjønnhet i alle størrelser.

SONJA IREN JOHNSEN: – Det at du faktisk kan dra på stranda og bade, svømme, sole deg og le med venner og familie, er en glede, uansett størrelse eller fasong, sier Sonja. FOTO: Truls Qvale
SONJA IREN JOHNSEN: – Det at du faktisk kan dra på stranda og bade, svømme, sole deg og le med venner og familie, er en glede, uansett størrelse eller fasong, sier Sonja. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert

Nordlendingen Sonja Iren Johnsen har aldri sluttet å jobbe for å realisere drømmene sine, og hun takker venner og familie for at de har heiet henne fram til den hun er i dag.

Med imponerende 66 000 følgere på Instagram er 23-åringen en viktig stemme og påvirker i debatten om kroppspositivisme og kroppspress.

– Da jeg vokste opp, så jeg aldri noen som meg selv på catwalken, som modeller eller forbilder. Jeg trodde at jeg hadde en sykdom første gang jeg så cellulitter på lårene mine, og jeg begynte med dietter i altfor ung alder.

I dag er Sonja mer selvsikker enn noen gang, og hun jobber både som modell, influenser og som helsefagarbeider på sykehjem. Selv om hun er familiekjær og savner Nord-Norge, beskriver hun det å flytte til Oslo for å følge drømmen sin som «det beste valget hun har tatt».

– Det er så viktig med mangfold og å vise verden at det finnes skjønnhet i alle størrelser, sier hun.

Bukser fra Livid, smykker fra Aur Studio & Tarinii. FOTO: Truls Qvale
Bukser fra Livid, smykker fra Aur Studio & Tarinii. FOTO: Truls Qvale Vis mer

Hvilket forhold har du til kroppen din i dag?

– Jeg har akseptert meg selv og synes jeg er fin på min egen måte. Jeg har også dårlige dager, men oftest er jeg tilfreds og klarer å se skjønnhet i meg selv.

Hvordan var det da du var 14 år?

– Alt jeg ville, var å se annerledes ut. Jeg sammenlignet meg med venninner, influensere, modeller og alle andre jenter. Jeg var misunnelig og følte at jeg ikke var god nok. Jeg var livredd for at noen skulle kommentere kroppen min, og gledet meg til å bli 18, så jeg kunne operere den slik jeg ville.

Hvordan endret dette seg?

– Det skjedde gradvis etter at jeg begynte med sosiale medier og la ut et bikinibilde med hashtagen #bodypositivity. Jeg fikk hets på grunn av det, og det gjorde meg sint og frustrert, men så begynte jeg å snakke enda høyere om temaet. Jeg var egentlig ikke selvsikker i det hele tatt, men det kom sakte, men sikkert. «Fake it till you make it».

Hvilket kompliment vil du gi deg selv?

– Jeg er sterk som fortsatt kjemper for det jeg brenner for, på tross av at mange misforstår meningene mine og gir meg hets framfor konstruktiv kritikk. Jeg er en viktig stemme og er blitt til den kvinnen jeg trengte da jeg var liten.

Hva legger du i begrepet «å våge å være seg selv»?

– Å tørre å skille seg ut, si hva man mener, kle seg som man vil og gjøre det man brenner for. Det er lettere sagt enn gjort, men det er heller ingen ting jeg digger mer enn å se andre gjøre sin egen greie!

Hvor henter du styrken din fra?

– Ved å gjøre meg selv stolt og ved å vite at det jeg gjør, inspirer andre. Jeg får også styrke fra familien min, vennene mine og følgerne mine, som heier på og støtter meg.

Har du et godt råd til noen som sitter hjemme med komplekser og gruer seg til å gå på stranda?

– Livet er for kort til ikke å bade og nyte sola. Tenk på deg selv på samme måte som noen du er glad i: Du vil at de skal kose seg, ha det gøy, og du bryr deg ikke om valkene eller cellulittene deres. Prøv å la være å tenke på hvordan kroppen din ser ut, men hvordan den fungerer. Det at du faktisk kan dra på stranda og bade, svømme, sole deg og le med venner og familie, er en glede, uansett størrelse eller fasong.

Dette intervjuet er hentet fra KK nr. 10, som er i salg fra fredag 19. mai.
Dette intervjuet er hentet fra KK nr. 10, som er i salg fra fredag 19. mai. Vis mer

Hva er din bademote i år?

– Strikkede kjoler, nøytrale farger og en skikkelig fin og stor solhatt. Jeg ønsker meg også en leopardmønstrete badedrakt for å sprite det litt opp, og så er jeg veldig glad i hvit lin.

Hva pakker du i strandveska?

– Solkrem, vann, svømmebriller, digitalkamera, en bok, headset – så jeg kan høre på «What a Wonderful World» – og bringebær! Det viktigste er solkrem, helst faktor 50.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer