Jehovas Vitner

- Jeg trodde at Jehova ville drepe meg fordi jeg var forelsket i feil gutt

Laila er fjerde generasjons Jehovas vitne. 34 år gammel fikk hun nok. Nå har hun levd ni gode år på utsiden, men det slutter aldri å gjøre vondt; det å bli behandlet som «luft» av foreldrene og lillesøsteren.

JEHOVAS VITNE: I en alder av 34 valgte Laila å bryte fra Jehovas vitne.  Foto: Geir Dokken
JEHOVAS VITNE: I en alder av 34 valgte Laila å bryte fra Jehovas vitne. Foto: Geir Dokken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Mang en natt lå jeg våken og grudde meg til Harmageddon, dommens dag. Moren min hadde fortalt meg at det kom til å bli vulkanutbrudd, oversvømmelser og voldsomme jordskjelv, som ville sluke mennesker. Naturkreftene skulle ta livet av alle mennesker, foruten de få Jehovas vitnene som levde etter reglene, forteller Laila Andersen (43).

Etterpå skulle de overlevende rydde jorden. De skulle fjerne restene av likene av naboer, venner og andre de kjente, som var blitt hakket opp og spist av fugler. Laila lærte at bare de som klarte å følge i Jehovas fotspor ville overleve Harmageddon. Den lille jenta var livredd. For hun klarte jo ikke det. Hun syndet. Hun var forelsket i en gutt på skolen, og han var «verdslig». Laila tenkte ofte på ham, selv om hun gjorde alt hun kunne for å ikke gjøre nettopp det. For moren hadde sagt at Jehova kunne lese alle tankene hennes – og at uansett hvor hun var, så Jehova henne.

Laila var livredd. Ekstra skummelt var det når det var uvær og når de hørte om krig på nyhetene. Ville Harmageddon komme nå? Den lille jenta ba til Jehova hver eneste kveld, hun ba om tilgivelse for syndefulle tanker – og for at hun var forelsket i feil gutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer