Hudkreft

- Jeg trodde jeg kom til å dø

Line (36) fikk beskjed om at fotvorte var alvorlig føflekkreft. Likevel nektet hun å gi opp Norseman-drømmen.

FOTVORTE VAR HUDKREFT: Da advokat Line Foss fikk føflekkreft, bare bestemte hun seg: Så snart hun var klar, skulle hun delta i Norseman — triathlonkonkurransen som består av 3,8 kilometer svømming, 18 mil sykling og 42,2 kilometer.
 Foto: Thomas Haugersveen / All Over Press Norway
FOTVORTE VAR HUDKREFT: Da advokat Line Foss fikk føflekkreft, bare bestemte hun seg: Så snart hun var klar, skulle hun delta i Norseman — triathlonkonkurransen som består av 3,8 kilometer svømming, 18 mil sykling og 42,2 kilometer. Foto: Thomas Haugersveen / All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er i festmåneden mai, i 2012, mens løvetannen lyser og alt våkner til liv, at Line tror hun skal dø, bare 35 år gammel. Hun er blond, har perleøredobber og jobber som advokat sammen med sin far.

Men når arbeidsdagen er over, knepper hun av seg drakten, kipper av de høye hælene og drar ut for å trene så gjørma skvetter, til blodsmaken stiger i kjeften.

Det er Norseman, denne vanvittige triathlonkonkurransen som består av 3,8 kilometer svømming, 18 mil sykling og 42,2 kilometer løping, hun lader opp til da hun får beskjeden fra legen.

Vorten hun har hatt på foten det siste året og alltid har tenkt på som helt ufarlig, er ikke det. «Du har den alvorligste formen for føflekkreft. Dette kan du dø av».

– Legen var veldig hard med meg, det var en brutal beskjed å få. Jeg trodde jeg kom til å dø, forteller Line.

- Jeg skal delta i Norseman

Bare dager etter blir hun hasteoperert på grunn av spredningsfaren. Da legen skjærer dypt og bredt i Lines fot, vet ingen om kreften har spredt seg. Pulsen hennes er faretruende lav, sier sykepleieren mellom apparater og tall. Idrettspuls, forklarer legen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer