Selvhjelpsbøker:

- Jeg trodde jeg kunne gjøre meg selv perfekt

I ett år leste Marianne Power én selvhjelpsbok hver måned og levde etter dens prinsipper. Det gikk både dårlig og bra.

SELVHJELPSBØKER: – Da jeg var ferdig med prosjektet, trodde jeg at jeg var ferdig med selvhjelp, sier Marianne Power, som har skrevet bok om hva hun har lært etter å ha testet 12 selvhjelpsbøker. FOTO: PR
SELVHJELPSBØKER: – Da jeg var ferdig med prosjektet, trodde jeg at jeg var ferdig med selvhjelp, sier Marianne Power, som har skrevet bok om hva hun har lært etter å ha testet 12 selvhjelpsbøker. FOTO: PR Vis mer
Publisert

Jeg har 100 000 kroner på bankkontoen! Er i gang med å skrive en fantastisk bok! Jeg har lykke, frihet, kjærlighet! Jeg tar fly hele tiden, reiser mye, elsker min fine, snille, høye mann, som gir meg frihet til å være meg selv. Jeg er slank, har fine klær, går til frisør så ofte jeg vil! Sheila, Helen og mor er lykkelige! Og jeg er lykkelig! Jeg er sprengfull av energi, er produktiv! Og jeg har regulering, for jeg opptatt av å få ordnet tennene mine.

Britiske Marianne Power hadde vært på et firedagers kurs hos supercoachen Tony Robbins, som har som misjon å få folk til å innse at de kan få til det de ønsker. Marianne Powers misjon var litt annerledes. Hun var journalist, lei av å være singel og hadde ikke kontroll på økonomien og livet sitt. Derfor begynte hun på et prosjekt der hun hver måned i ett år levde etter en bestselgende selvhjelpsbok.

- Etter ti måneder med bøkene var jeg blitt sinnssyk

I den anledning hadde hun også kastet seg over Tony Robbins’ bok «Unleash the Power Within» og blitt med på et av hans kurs. Her ble hun bedt om å skrive ned hva hun ønsket seg av livet. Sitatet ovenfor var resultatet. Det kan man lese i den boken hun har skrevet om i sitt selvhjelpsprosjekt: «Help Me! How self-help has not changed my life». Og oppgaven med å skrive framtidsønsker var langt ifra den eneste Marianne påtok seg det året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer