Multippel sklerose:

- Jeg tror aldri jeg har følt meg mer alene

Plutselig kjente ikke Anne Sofie kroppen sin fra navlen og ned. Først et halvt år senere fortalte hun om diagnosen: «Multippel sklerose har kuppet ganske mye av livet mitt.»

Anne Sofie og familien har nettopp flyttet inn i ny leilighet. Hun klør i fingrene etter å ordne og fikse, men det er forbudt med hennes diagnose. FOTO: Sif Meincke
Anne Sofie og familien har nettopp flyttet inn i ny leilighet. Hun klør i fingrene etter å ordne og fikse, men det er forbudt med hennes diagnose. FOTO: Sif Meincke Vis mer
Publisert

April 2019: De japanske kirsebærtrærne blomstrer utenfor vinduene på sykehuset. Legen og sykepleieren har nettopp gått ut av rommet for å gi Anne Sofie Espersen (46) «litt tid alene». Utrolig nok er det bare en uke siden at hun og familien gikk rundt under andre blomstrende kirsebærtrær like ved, tenker hun og ønsker seg tilbake. Den gang feilte hun ingenting. Hun ringer til mannen sin, Mark Linn, som den første.

Først over et halvt år senere kunne man lese på bloggen hennes at hun hadde fått diagnosen multippel sklerose (MS). Det krevde et dypt pust før hun klarte å si det høyt. Nå sitter vi her og snakker om at livet er ganske underlig. Mark er også hjemme, og han har «vondt i håret» etter den årlige festen med bandet.

Anne Sofie reiser fra stolen ved spisebordet i den gamle, herskapelige københavnerleiligheten de nettopp har flyttet inn i, og sier:

– Jeg skal bare lukke døren. Jeg blir alltid så ubekvem hvis Mark kan høre. Han er mannen min, og uff, det klarer jeg ikke. For da må jeg likesom tenkte på det fra to vinkler.

– Jeg har det fint. Det vil si, jeg har ikke sjokk mer

Det ligger alltid en pilleeske på kjøkkenbordet. Den står det «morgen» på. Ellers er det ingenting som umiddelbart tyder på at Anne Sofie Espersens liv har tatt en uventet vending.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer