Kreft

- Jeg tror det er kjærligheten til livet som gjør at jeg kan leve som om jeg var frisk

- Jeg selger og gir bort alt jeg har. Kun det som får plass i mine to nye kofferter skal med, skrev Linda Persen (42) på Facebook i juli. Nå følger hun drømmen og flytter til Hellas.

UHELBREDELIG KREFT: Linda Persen (42) har fått diagnosen uhelbredelig kreft. Selv føler hun seg frisk og bestemte seg for å følge drømmen!  Foto: Merete Sillesen
UHELBREDELIG KREFT: Linda Persen (42) har fått diagnosen uhelbredelig kreft. Selv føler hun seg frisk og bestemte seg for å følge drømmen! Foto: Merete Sillesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– For å opprettholde god helse er det viktig å leve det gode liv, i ro, balanse og kjærlighet til livet, sier Linda Persen (42), som har uhelbredelig kreft, men som velger å leve livet som frisk. Snart flytter hun med hele familien til Hellas.

- Det har aldri vært viktig for meg å følge strømmen.  Jeg tror det er vanskelig å leve det gode liv, hvis man ikke er tro mot sine egne verdier, sier hun.

Men hva er egentlig det gode liv? Ifølge Kristin Norenberg, som er NLP-coach, forfatter, og siviløkonom, er ikke det gode liv noe du må gjøre deg fortjent til. 

– Tilgangen på det gode liv har du fra dypet av deg selv, og et viktig utgangspunkt er graden av sinnsro du klarer å skape i deg selv, sier hun. 

Norenberg forklarer at vi ikke trenger å være friske, rike, vakre og sterke for å kjenne lykke. Men vi må ha tillit og kjærlighet til livet. Og siden vi mennesker er så ulike, må vi finne ut hvilke verdier som er viktige for hver og en av oss. Nære relasjoner, som familie og venner, gjør oss godt. Dessuten må basisbehovene være dekket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer