Marte Bratberg:

– Jeg tror det er sunt å ha kjent på følelsen av å være litt utenfor

Marte Bratberg kom sent i puberteten. Nå vet hun at det er derfor hun hater å være sistemann.

MARTE BRATBERG: – Jeg er blitt 
 omtalt som en typisk «basic bitch», og det er jo helt sant, ler Marte. Blazer og kjole fra Envelope 1976, vest fra Zara og øredobber fra Celine hos Vincci. FOTO: Julie Pike
MARTE BRATBERG: – Jeg er blitt omtalt som en typisk «basic bitch», og det er jo helt sant, ler Marte. Blazer og kjole fra Envelope 1976, vest fra Zara og øredobber fra Celine hos Vincci. FOTO: Julie Pike Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Klokka 05.59 er jeg på jobb. Ett minutt senere sier jeg «God morgen» på lufta, og 06.02 trykker jeg på kaffemaskinen, da er dagen i gang, sier Marte Bratberg (30) og smiler.

Du har kanskje hørt henne på radio? I over seks år har Marte karet seg opp i gryningen for å lede «Morgenshowet» på NRJ. Som programnavnet antyder, gjelder det å være påkoblet og peppa fra første sekund. Det er tross alt hun som skal få oss andre opp av senga. Ingen vet bedre hvor tungt akkurat det kan være.

– Jeg er et B-menneske av natur. Ikke er jeg noe god på å legge meg tidlig heller. Jeg er sjelden i seng før tolv. Det er jo helt håpløst.

Marte sukker oppgitt over seg selv. Skulle gjerne vært en som egnet seg bedre til morgenvakt. Det går med et knapt minutts margin, hver eneste dag. Kanskje ikke så rart når klokka ringer 05.05. Ikke flytter hun på rutinen heller.

– Jeg våkner like sjokkert hver eneste dag, jeg, ler Marte og tar en stor slurk kaffe.

- Det neste jeg husker, er at noen dro meg opp

Vestby-jenta med sprudlelatter og topptrent skravlekondis har for øvrig lang erfaring fra oppkvikkingsbransjen, hvis man kan si det på den måten. Som ung jobbet hun som promotør av energidrikken Red Bull. Du vet de som kjører rundt i den koko-bilen med en boks på taket, og ser ut som en blanding av modeller og eiendomsmeglere (pene, pushy og utadvendte) når de tilbyr en koffeinrik leskedrikk til heldige utvalgte?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer